Αρχική Χωρίς κατηγορία Εμβόλιο κορονοϊού: Αναβάλλονται όλοι οι εμβολιασμοί-Δείτε που δεν θα γίνουν αυτές τις...

Εμβόλιο κορονοϊού: Αναβάλλονται όλοι οι εμβολιασμοί-Δείτε που δεν θα γίνουν αυτές τις μέρες

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπ. Υγείας σχετικά με τους προγραμματισμένους εμβολιασμούς στην Αττική

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, αναβάλλονται οι σημερινοί εμβολιασμοί σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής.

Οι πολίτες που έχουν προγραμματισμένο για σήμερα τον εμβολιασμό τους, θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους.

Ποιες ομάδες παίρνουν σειρά για το εμβόλιο

Εξαιρετικά σημαντικό και συγκινητικό είναι το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, σε ποσοστό πάνω από 90%, προσήλθε κανονικά στο ραντεβού τους για τον εμβολιασμό έναντι της επιδημίας covid-19, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ανέφερε κατά την ενημέρωση .για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

 

Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας είχαν εμβολιαστεί 25.000 άτομα, αριθμός που αποτελεί και ρεκόρ ημέρας εμβολιασμού από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν στις 27 Δεκεμβρίου. Συνολικά οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει τους 550.000.

 

Ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε ότι οι πολίτες που δεν προσήλθαν στο ραντεβού τους για την πρώτη δόση του εμβολίου θα πρέπει να το επαναπρογραμματίσουν. Δεν θα ισχύσει το διάστημα της ποινής, ενώ για τους πολίτες που είχαν ραντεβού για δεύτερη δόση, θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες τι θα γίνει με τον επαναπρογραμματισμό τους.

Χθες ενεργοποιήθηκε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τμήμα των δύο μεγάλων εμβολιαστικών σταθμών, το ένα είναι στην HELEXPO και το δεύτερο στη Διεθνή Έκθεση στη Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα έχουν διενεργηθεί περισσότεροι από 1400 εμβολιασμοί και 600 στην Θεσσαλονίκη, ενώ σε πλήρη ανάπτυξη, οι δύο μεγάλοι αυτοί σταθμοί θα διενεργούν 5.500 εμβολιασμούς καθημερινά ο καθένας. Και τα δύο αυτά κέντρα, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, έχουν δωρεάν parking – στην Αθήνα στο εμπορικό avenue και στην Θεσσαλονίκη. στο χώρο της Διεθνούς Εκθεσης. Έχουν κλειστεί μέχρι στιγμής 235.000 ραντεβού για τις ηλικίες 60-64 και 150.000 ραντεβού για τις ηλικίες 75-79.