Αρχική Χωρίς κατηγορία Η Κακοκαιρία «Μήδεια» φέρνει χιόνια – Τρίτη βράδυ υποχωρεί το κρυο

Η Κακοκαιρία «Μήδεια» φέρνει χιόνια – Τρίτη βράδυ υποχωρεί το κρυο

Η κακοκαιρία “Μήδεια” φέρνει χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Από το βράδυ της Τρίτης θα έχουμε ύφεση των φαινομένων. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Σήμερα Δευτέρα στη δυτική και βόρεια χώρα παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες με βαθμιαία βελτίωση. Στα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8, στα ανατολικά τοπικά 9 και στο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας έως 10 μποφόρ

Στα δυτικά γενικά αίθριος καιρός. Στα βόρεια λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης και βαθμιαία και σε περιοχές της Κρήτης με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 και στο Αιγαίο τοπικά έως 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ισχυρός. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ολικός.