Αρχική Χωρίς κατηγορία «Βόμβα» από Ρωσία: Θα διακόψουμε τις σχέσεις με την Ε.Ε. αν μας...

«Βόμβα» από Ρωσία: Θα διακόψουμε τις σχέσεις με την Ε.Ε. αν μας επιβληθούν κυρώσεις!

Η Ρωσία απειλεί να διακόψει τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην περίπτωση που οι Βρυξέλλες της επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις. Και η απειλή ήρθε από επίσημα χείλη

Από εκείνα του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ για την ακρίβεια. Εκείνος ήταν που έστειλε… τελεσίγραφο στην Ευρωπαϊκή Ένωση πως στην περίπτωση οικονομικών κυρώσεων, η Μόσχα θα βάλει σε πάγο τις σχέσεις της με την Ε.Ε..

«Δεν θέλουμε να απομονωθούμε από τον κόσμο, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι» τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο site του υπουργείου.

«Είμαστε έτοιμοι. Αν δούμε ξανά ότι υπάρχουν κυρώσεις που μπορεί να δημιουργήσουν κινδύνους για την οικονομία μας, συμπεριλαμβανομένων των πιο ευαίσθητων τομέων της. Δεν θέλουμε να απομονωθούμε από τον κόσμο, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Αν θέλετε ειρήνη, προετοιμαστείτε για πόλεμο» τόνισε ο Σεργκέι Λαβρόφ σύμφωνα με το Sputnik.

Οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση δέχονται νέα πίεση εξαιτίας της σύλληψης και της φυλάκισης του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, η οποία τροφοδότησε συζητήσεις για ενδεχόμενες νέες κυρώσεις.