Αρχική Χωρίς κατηγορία Κικίλιας: Θα εισηγηθώ σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου για την Αττική

Κικίλιας: Θα εισηγηθώ σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου για την Αττική

Η κάλυψη των ΜΕΘ κατά 71% στην Αττική και η αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά δείχνουν το δρόμο για το πλέον σκληρό μέτρο. Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

«Εάν και τα σημερινά στοιχεία δείξουν ότι η επιδημία κινείται ανοδικά, θα εισηγηθώ τη λήψη ενός αυστηρού lockown όπως το Μάρτιο για σύντομο χρονικό διάστημα» τόνισε το πρωί της Τρίτης 9/2 ο Βασίλης Κικίλιας. Ειδικότερα ο Υπουργός σημείωσε ότι με δεδομένο ότι το σύστημα υγείας δέχεται πολύ μεγάλη πίεση, σε περίπτωση που τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα (09.02.2021) είναι ανησυχητικά, τότε η εισήγησή του θα είναι ένα «σύντομο, ολικό lockdown», σαν εκείνο του περασμένου Μαρτίου.

Σε δηλώσεις του στο OPEN, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι με βάση τα στοιχεία που είχαμε μέχρι χθες η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική έφτασε στο 71% έναντι 62% πριν μία εβδομάδα, ενώ ιδιαίτερα ανησυχητικό θεωρείται ότι με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ έχουν αυξηθεί κατά 11% τα κρούσματα στην ηλικιακή ομάδα μέχρι 9 ετών, ήτοι σε περίπου 400.

Τόνισε ότι τα κρούσματα κορονοϊού έχουν σημειώσει μεγάλη άνοδο το τελευταίο διάστημα και ότι αν συνεχίσουν έτσι τις επόμενες μέρες εισερχόμαστε πλέον στο τρίτο κύμα. Επίσης ότι πλέον οι συνολικές νοσηλείες λόγω covid στη χώρα έχουν φτάσεις τις 1890 αυξημένες κατά 300 σε σχέση με μία εβδομάδα πριν.

Επίσης η ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα σημειώνει ότι πολλοί δήμοι στην Αττική βρίσκονται σε κακή επιδημιολογική κατάσταση.

Προηγούμενο άρθροΑνακοινώσεις Σταϊκούρα: νέα μέτρα στήριξης με μείωση ΦΠΑ, απαλλαγή ενοικίων
Επόμενο άρθροΤώρα: Σεισμός στην Ικαρία