Αρχική Χωρίς κατηγορία Γιατί να στηρίζουμε την τοπική αγορά μας

Γιατί να στηρίζουμε την τοπική αγορά μας

Για κάθε γειτονιά αντιστοιχεί και τουλάχιστον μία μικρή επιχείρηση που έχει γίνει η “οικογένεια” της διπλανής πόρτας. Μία γειτονική, “οικογενειακή” επιχείρηση που, χάρη στη διαχρονικότητα, τις σταθερές της αξίες και κυρίως τις διαπροσωπικές σχέσεις που έχει χτίσει στο πέρασμα των ετών με τους πελάτες της, έχει καταφέρει να εδραιωθεί στη συνείδηση και στις προτιμήσεις τους.

Είναι αυτές οι μικρές επιχειρήσεις με τις οποίες έχουμε θεμελιώσει μία σχέση που ξεφεύγει από τα στενά συναλλαγματικά όρια και έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο επικοινωνίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης, οικείο, φιλικό, θερμό που δεν περιορίζεται στην πελατειακή σύνδεση μεταξύ επιχειρηματία και πελάτη.

Καταστήματα που κουβαλούν τη δική τους μακρά ιστορία, άνθρωποι με τους οποίους έχουμε ταυτίσει τις καθημερινές μας αγορές, που τους έχουμε και μας έχουν μάθει με το μικρό όνομα. Κάθε προσφώνηση είναι τόσο “ζεστή” και συχνή, που υπενθυμίζει γιατί το ανθρώπινο πεδίο συνεργασίας έχει άλλη συναισθηματική βαρύτητα και σαφώς πιο γερά θεμέλια από τις τυπικές απρόσωπες σχέσεις.

Η αμεσότητα, η φερεγγυότητα, η ευέλικτη εξυπηρέτηση και όλες οι αναμνήσεις που τις συνοδεύουν στη διάρκεια των χρόνων έχουν καταφέρει να “μονοπωλήσουν” αρκετές αγοραστικές μας συνήθειες.