Αρχική Χωρίς κατηγορία Τον «έδιωξαν» απο την Επίδαυρο τον Γ.Κιμούλη μετά τις καταγγελίες

Τον «έδιωξαν» απο την Επίδαυρο τον Γ.Κιμούλη μετά τις καταγγελίες

Ο Γιώργος Κιμούλης θα πρωταγωνιστούσε σε παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, όμως η διεύθυνση του θεσμού γνωστοποίησε ότι δεν θα συμπεριλάβει τον ηθοποιό στην ομάδα των καλλιτεχνών φέτος

Εκτός Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρουτέθηκε ο Γιώργος Κιμούλης, στον απόηχο των καταγγελιών ηθοποιών για λεκτική και ψυχολογική βία από μέρους του.

Σε ανακοίνωσή του, το Φεστιβάλ επισημαίνει πως είχε σχεδιάσει να εντάξει στο φετινό του πρόγραμμα την παράσταση «Φιλοκτήτης», σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη για το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

 

«Υπό τη βαριά σκιά των τελευταίων εξελίξεων, και συγκεκριμένα των δημοσιοποιημένων επώνυμων καταγγελιών συναδέλφων του κ. Γ. Κιμούλη για προσβολή της προσωπικότητάς τους, οδηγηθήκαμε στη δυσάρεστη, πλην όμως επιβεβλημένη, απόφαση να μην συμπεριλάβουμε τον συγκεκριμένο ηθοποιό στην ομάδα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τη φετινή χρονιά», επισημαίνεται σχετικά.

Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ τονίζει επίσης πως βρίσκεται σε συνεννόηση με τον παραγωγό και τον σκηνοθέτη της παράστασης για την εξασφάλιση νέας συμφωνίας για το φετινό πρόγραμμα, με το ίδιο ή με άλλο έργο, με γνώμονα την διασφάλιση των υπόλοιπων μελών του θιάσου.