Αρχική Χωρίς κατηγορία Διακοπή ρεύματος: Καταστράφηκαν 66 δόσεις εμβολίων στο Δρομοκαΐτειο

Διακοπή ρεύματος: Καταστράφηκαν 66 δόσεις εμβολίων στο Δρομοκαΐτειο

FILE PHOTO: A small bottle labeled with a "Vaccine COVID-19" sticker and a medical syringe in this illustration taken April 10, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/File Photo

Όπως είπε στο newsit.gr ο Μιχάλης Γιαννάκος της ΠΟΕΔΗΝ και πρόεδρος των εργαζομένων στο συγκεκριμένο νοσοκομείο: «Παρότι η γεννήτρια στο νοσοκομείο λειτούργησε, έπαθε βλάβη ο ηλεκτρολογικός πίνακας με αποτέλεσμα να σταματήσει για αρκετή ώρα η λειτουργία του ψυγείου. Στο ψυγείο φυλάσσονταν 11 φιαλίδια εμβολίων Pfizer τα οποία αντιστοιχούν σε 66 δόσεις εμβολίων, προγραμματισμένες να γίνουν σήμερα σε πολίτες άνω των 80 ετών. Σε επικοινωνία που είχαμε με το Υπουργείο Υγείας μας είπαν ότι αυτά τα εμβόλια καταστράφηκαν και πως πρέπει να τα πετάξουμε. Τώρα ήδη οι πολίτες που είχαν ραντεβού σήμερα το πρωί για το εμβόλιο, περιμένουν να κάνουν τη Β’ δόση. Μας είπαν να κρατήσουμε εδώ τους πολίτες γιατί μας στέλνουν νέες δόσεις για να προχωρήσει ο εμβολιασμός. Στις 11.45 μάλιστα, θα προσέλθει ο κος Βαρουφάκης με τον πατέρα του για να κάνει ο τελευταίος τη δεύτερη δόση του εμβολίου».

Τελικά, όπως ενημερωθήκαμε πριν από λίγο οι εμβολιασμοί που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα μετατίθενται για αύριο.

Σύμφωνα με τον κο Γιαννάκο τη χθεσινή πολύ δύσκολη νύχτα του blackout λόγω έκρηξης υποσταθμού της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο, λίγο πριν πέσει το ρεύμα έγινε και μια απόπειρα ληστείας στο Δρομοκαίτειο. Γύρω στις 22.45 ένας άντρας ο οποίος είχε εισέλθει ξανά στο παρελθόν στο νοσοκομείο, προσέγγισε το κτίριο των οξέων περιστατικών, ένα τμήμα αρκετά απομακρυσμένο από τα υπόλοιπα του νοσοκομείου, ψηλά στο βουνό.

Εκεί βρισκόταν μόνη της μια νοσηλεύτρια, υπεύθυνη για 35 ασθενείς. Ο εισβολέας στο νοσοκομείο έσπρωξε και τραυμάτισε στον αυχένα τη  νοσηλεύτρια η οποία άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Όπως συνεχίζει να περιγράφει ο κος Γιαννάκος ο άντρας τράπηκε τελικά σε φυγή χωρίς να πετύχει το σκοπό του.

Προηγούμενο άρθροΔήμαρχος απέλυσε ΑμεΑ την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Επόμενο άρθροΘετικός στον κορονοϊό 85χρονος ιερέας – Κόλλησε όλη την οικογένεια του