Αρχική Ν. Κορινθίας Νέες μορφές επικοινωνίας και ενημέρωσης στο Ξυλόκαστρο με αφορμή τη διάβρωση των...

Νέες μορφές επικοινωνίας και ενημέρωσης στο Ξυλόκαστρο με αφορμή τη διάβρωση των ακτών και τον Πευκιά

Μία νέα μορφή επικοινωνίας εγκαινίασε ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης δημοσιοποιώντας σε βίντεο στο Facebook τις ενέργειες που έκανε για να αναδείξει το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών στα όρια του Δήμου του και τελικά να εξασφαλίσει (όπως και άλλοι Δήμοι στην Κορινθία) μία γενναία χρηματοδότηση για να το αντιμετωπίσει.
Είναι γνωστό, ότι στο Δήμο αυτό υπάρχει η μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Κορινθία ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος για την καταστροφή των περιουσιών αφού το νερό έχει φτάσει σε πολλές περιπτώσεις μπροστά στα σπίτια. Να σημειωθεί ότι κίνδυνο διατρέχει και το δάσος του Πευκιά από την ίδια αιτία.
Είναι μία πρωτότυπη προσέγγιση με στόχο την αποτελεσματικότερη ενημέρωση των δημοτών του Δήμου Ξυλοκάστρου, χρησιμοποιώντας όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία.
Στο βίντεο παρουσιάζεται η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής από τον καιρό που προσπαθούσε να αναδείξει το πρόβλημα μέχρι την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, χρηματοδότησης 2,8 εκ. Ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο κομμάτι αναμένεται να κατευθυνθεί σε αυτή την περιοχή.

https://www.facebook.com/xylokastro.evrostini/posts/3943724298980815