Αρχική Χωρίς κατηγορία «Ξανακλείνουν» τα σχολεία την άλλη βδομάδα;

«Ξανακλείνουν» τα σχολεία την άλλη βδομάδα;

Σε νέο ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά τα σχολεία προαναγγέλλει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Νίκος Σύψας.

Μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1, παραδέχθηκε πως οι αντιφάσεις στα μέτρα που ανακοινώνονται για τα σχολεία έχουν κουράσει την κοινή γνώμη, ωστόσο η πανδημία του κορονοϊού είναι απρόβλεπτη. Ως εκ τούτου, η εισήγηση της επιτροπής την προηγούμενη Παρασκευή, μετά από διεξοδική συζήτηση, ήταν το άνοιγμα μόνο των Γυμνασίων στις «κόκκινες» περιοχές, ωστόσο η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, όπως αναφέρεται ρητά στην εισήγηση.

Ο καθηγητής τόνισε πως παρατηρείται συρροή κρουσμάτων στα σχολεία, τα οποία δεν είναι άνοσα έναντι της πανδημίας. Παράλληλα, πρέπει να μελετηθεί η διασπορά του βρετανικού στελέχους του ιού, που σύμφωνα με τις ενδείξεις μολύνει περισσότερο τα παιδιά. Η κατάσταση, πάντως, στα σχολεία σύμφωνα με τον καθηγητήαντανακλά την πορεία της επιδημίας στην κοινότητα, καθώς οι σχολικές μονάδες δεν λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές.

Προηγούμενο άρθροΞανακλείνουν τα jumbo στις «κόκκινες» περιοχές-αδυνατεί στο click away
Επόμενο άρθροΗ Βουλή υιοθετεί τα τρία παιδιά του πυροσβέστη που εχασε τη ζωή του στον απεγκλωβισμό των μαθητών απο την κακοκαιρία