Αρχική Χωρίς κατηγορία Lockdown: Σκέψεις και για περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα – Τι...

Lockdown: Σκέψεις και για περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα – Τι πάει για κλείσιμο

Τη δύσκολη εξίσωση με συντελεστές τα 4ψήφια ημερήσια κρούσματα και την κοινωνική και οικονομική διάσταση που έχει το παρατεταμένο lockdown, καλείται να λύσει η κυβέρνηση. Θα προχωρήσει σε νέα μέτρα και το θέμα θα είναι η έκταση τους ή θα «παίξει» άμυνα, παρακολουθώντας μέρα – μέρα τα στοιχεία για να «επέμβει» μόλις χτυπήσει «καμπάνα κινδύνου»;

Μέχρι και χθες, δεύτερη ημέρα κατά την οποία τα κρούσματα «σκαρφάλωσαν» στα 1200 (συν – πλην), οι εισαγωγές στα νοσοκομεία παρατηρείται να έχουν μεν αυξητική τάση αλλά δεν πιέζουν τις αντοχές του Συστήματος Υγείας, κάτι που θα σταθμιστεί στην τελική απόφαση για ένα πιο σκληρό lockdown ή άλλα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον η εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων είναι υπέρ της άμεσης λήψης μέτρων, τότε φέρεται να προκρίνεται  το «μοντέλο Πάτρας». Δηλαδή, απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 6 το απόγευμα, αντί για τις 9 το βράδυ, κάτι που θα συμπαρασύρει και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Σε αυτή την περίπτωση το click away θα λειτουργεί ως τις 5 το απόγευμα, ενώ αμφίβολο είναι αν θα συνεχιστούν οι αγορές με τη μέθοδο του click in shop. Σε αυτό το σενάριο δεν θα μείνουν ανοιχτά κομμωτήρια, υπηρεσίες περιποίησης νυχιών, βιβλιοπωλεία και τα ΚΤΕΟ.

Στην περίπτωση που τεθεί το δίλημμα «σχολεία ή λιανεμπόριο», όπως ξεκαθαρίζουν  κυβερνητικές πηγές στο newsit.gr, η απόφαση θα γείρει καθαρά υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας δημοτικών –  νηπιαγωγείων και γυμνασίων.