Αρχική Χωρίς κατηγορία Ανατροπή διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο της 16χρόνης απο κορωνοϊό

Ανατροπή διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο της 16χρόνης απο κορωνοϊό

Βαρύ πένθος επικρατεί στη Θήβα, καθώς μια 16χρονη μαθήτρια έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό. Η άτυχη κοπέλα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και αποτελεί το μικρότερο ηλικιακά θύμα της πανδημίας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, η ανήλικημετέβη δύο φορές στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας, την προηγούμενη Παρασκευή και την Δευτέρα, με τους ιατρούς να της δίνουν οδηγία να παραμείνει σε απομόνωση, καθώς παρουσίαζε καλή κλινική εικόνα.

Ωστόσο, η μαθήτρια εμφάνισε ραγδαία επιδείνωση την Τετάρτη και εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε λόγω του χαμηλού επιπέδου οξυγόνου στον οργανισμό της. Ωστόσο, η 16χρονη κατέληξε πριν μεταφερθεί στην Αθήνα.

Για τα αίτια θανάτου της 16χρονης διατάχθηκε με εισαγγελική παραγγελία νεκροτομή, η οποία θα πραγματοποηθεί την επόμενη εβδομάδα. Σκοπός της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες των θεράποντων ιατρών.

Ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Αναστασίου, δήλωσε πως το τραγικό συμβάν έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, ωστόσο αρνήθηκε να διατυπώσει άποψη για τις συνθήκες θανάτου της 16χρονης και αρκέστηκε να αναφε΄ρει πως οι γιατροί του νοσοκομείου κάνουν άριστα τη δουλειά του