Αρχική Χωρίς κατηγορία Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: Lockdown τύπου Μαρτίου για τρεις εβδομάδες

Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: Lockdown τύπου Μαρτίου για τρεις εβδομάδες

Με την Αττική να διανύει (ακόμη) ένα κρίσιμο 48ωρο και να «φλερτάρει» με ένα νέο lockdown, ίσως παρόμοιο με εκείνο της Πάτρας, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης φαίνεται ότι συμφωνεί με την ιδέα αυτή.

Όπως είπε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (03.02.2021) στον ΑΝΤ1, η λύση θα ήταν να επιβληθεί για 3 εβδομάδες ένα lockdown τύπου Μαρτίου και έτσι θα μπορέσει να ανακοπεί το τρίτο κύμα κορονοϊού.
Ωστόσο, σημείωσε ότι για την ώρα, δεν το προτείνει. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική από τις 18:00, ο καθηγητής του ΑΠΘ έκανε λόγο για ημίμετρα. «Αν θέλουμε να προλάβουνε δραστικά το τρίτο κύμα, πρέπει να πάμε σε lockdown τύπου Μαρτίου για ακριβώς τρεις εβδομάδες, ούτε δύο ούτε τέσσερις», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στα σχολεία, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης έκρινε ότι είναι λάθος να κλείσουν τελευταία αν αυξάνονται τα κρούσματα, αφού είναι «ανησυχητικό ότι δρουν ως πολλαπλασιαστής» των κρουσμάτων.

Τέλος, υπογράμμισε σχετικά με το θέμα της μετάλλαξης ότι «πρέπει η κυβέρνηση να έχει καλύτερη εικόνα σε όλη τη χώρα», αναφέροντας πως υπάρχουν εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, τα οποία πρέπει να ενεργοποιηθούν για την ανάλυση δειγμάτων.

Προηγούμενο άρθροΠαν.Βεβελογιάννης : Η νέα χειρουργική μέθοδος για τον προστάτη διαρκεί μόλις 10 λεπτά (video)
Επόμενο άρθροΘα δοθεί μόνο το 50% όλων των επιστρεπέων προκαταβολών για να δοθεί ανάσα στους επιχειρηματίες