Αρχική Χωρίς κατηγορία Νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο της Πάτρας η μητέρα του 9χρόνου που μπήκε στην...

Νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο της Πάτρας η μητέρα του 9χρόνου που μπήκε στην εντατική

Εξετάζεται αν το παιδί το οποίο υποστηρίζεται με οξυγόνο έχει προσβληθεί από το μεταλλαγμένο βρετανικό στέλεχος του κορονοϊού καθώς υπάρχουν πολλά τέτοια κρούσματα στην Πάτρα. Αίσθηση από την αποκάλυψη ότι η νοσηλεύτρια μητέρα του έχει αρνηθεί να κάνει το εμβόλιο.

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως όσον αφορά στην περίπτωση 9χρονου παιδιού που εισήχθη με κορονοϊό στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου με βαριά πνευμονία και είναι σε συνεχή παρακολούθηση εάν τυχόν χρειαστεί να διασωληνωθεί.

Οι γιατροί είναι πάντως σε επιφυλακή καθώς το παιδί το οποίος δεν πάσχει από υποκείμενα νοσήματα χρειάζεται υψηλά μείγματα οξυγόνου και έτσι εισήχθη στην ΜΕΘ για να είναι σε πιο στενή παρακολούθηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί κόλλησε από την μητέρα του η οποία εργάζεται ως νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας και μάλιστα είχε αρνηθεί να εμβολιαστεί!

Μιλώντας στο iatropedia.gr, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου, δηλώνει ότι θα διερευνηθεί, εάν υπάρχει εμπλοκή του μεταλλαγμένου στελέχους στη βαριά Covid-19 που ανέπτυξε το 9χρονο αγόρι:

«Ουσιαστικά ανέπτυξε πυρετό και πνευμονία και γι’ αυτό τον έχουν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Υπάρχουν πληροφορίες επιστημονικές ότι το βρετανικό στέλεχος επηρεάζει περισσότερο τη λειτουργία των ζωτικών οργάνων, απ’ ότι το βασικό στέλεχος και μερικές φορές και στα παιδιά. Φαίνεται ότι είναι πιο λοιμωγόνο και στα παιδιά. Ενώ το βασικό στέλεχος δεν είχε τέτοια λοιμωγόνο δύναμη. Οπότε αυτό το παιδί υποστηρίζεται πια με οξυγόνο», σημειώνει.