Αρχική Χωρίς κατηγορία Το κρούσμα με το νοτιοαφρικάνικο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού αφορά κληρικό

Το κρούσμα με το νοτιοαφρικάνικο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού αφορά κληρικό

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε εκτάκτως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα. Είχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη με τον Σωτήρη Τσιόδρα, για τα κρούσματα με το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού στη χώρα, τα οποία επιβεβαιώθηκε πως έχουν αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία 24ωρα. Παράλληλα, υπήρξε η επιβεβαίωση πως υπάρχει και κρούσμα με το στέλεχος που προέρχεται από τη Νότια Αφρική,αυξάνοντας έτσι την ανησυχία.

Μετά τη σύσκεψη που έγινε στην Μητρόπολη Νεαπόλεως στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Χαρδαλιάς μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου επιβεβαίωσε πως το κρούσμα αφορά στέλεχος της εκκλησίας. «Δεν αφορά σε ενδοεκκλησιαστική διασπορά», σχολίασε και πρόσθεσε «Σε κάθε περίπτωση και με την εξαίρετη συνεργασία και της Μητρόπολης και των Ενοριών που εμπλέκονται από την ιχνηλασία προχωράμε σε σαρωτικούς ελέγχους με μοριακός ελέγχους και rapid test στην ευρύτερη περιοχή».

Όπως είπε, δεν συντρέχει λόγος πανικού και συνέστησε «ψυχραιμία και νηφαλιότητα». Παράλληλα, επεσήμανε ότι ακολουθείται το μονοπάτι των στενών επαφών, high και low risk, και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως όλα θα κυλήσουν ομαλά.