Αρχική Χωρίς κατηγορία Στα πρόθυρα ολικής κατάρρευσης η εστίαση – Φόβοι για μαζικά λουκέτα

Στα πρόθυρα ολικής κατάρρευσης η εστίαση – Φόβοι για μαζικά λουκέτα

Πιο κρίσιμη από ποτέ μοιάζει η κατάσταση στον κλάδο της εστίασης με τις συνέπειες που έχει συσσωρεύσει το νέο τρίμηνο lockdown να οδηγούν μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων σε αχαρτογράφητα νερά, με τα λουκέτα να μοιάζουν ως η πιθανότερη εξέλιξη για ένα σημαντικό ποσοστό.

Εφόσον όλα αυτά επιβεβαιωθούν, προφανώς και θα προκύψουν αλυσιδωτές επιπτώσεις σε μια σειρά από κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας που έχουν άμεση σχέση με την εστίαση. Πλέον, η απόγνωση κυριαρχεί μεταξύ των επιχειρηματιών, ενώ όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι εκτιμάται ότι θα περάσουν στην ανεργία.

Για όλο αυτό το περιβάλλον αναμένεται να έχει μεγαλύτερο αρνητικό αποτύπωμα, καθώς η εστίαση αποτελεί ίσως τον πλέον νευραλγικό τομέα της τοπικής οικονομίας με τις συνολικές συνέπειες – σε αυτή τη φάση – να μην είναι εφικτό να προβλεφθούν.

Παράλληλα, το κλίμα έχει «βαρύνει» ακόμη περισσότερο, καθώς μεταξύ των επιχειρηματιών της εστίασης επικρατεί οργή μετά την ανακοίνωση των ποσών της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5, τα οποία θεωρούν εξαιρετικά υποδεέστερα σε σχέση με την ζημιά που έχει υποστεί ο κλάδος την περίοδο της πανδημίας.