Αρχική Χωρίς κατηγορία «Κόκκινη» απο σήμερα η Αττική – δείτε τα νέα μετρα

«Κόκκινη» απο σήμερα η Αττική – δείτε τα νέα μετρα

Γεγονός είναι από τις 6 σήμερα το πρωί τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στην Αττική, η οποία βρίσκεται κι επισήμως πλέον στο «κόκκινο». Τα ημερήσια κρούσματα άγγιξαν πια τα 1.000 σε όλη την Ελλάδα και τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να υπάρξει περαιτέρω αύξηση, καθώς τώρα αρχίζουν να φαίνονται – αλλά δεν έχουν κορυφωθεί – οι συνέπειες από το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων.

Σε αυτό το επίπεδο Β’ – αυξημένου κινδύνου, θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

1- Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές αυτές ισχύει από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, πλην της Αττικής που λόγω μητροπολιτικότητας, αυξημένου πληθυσμού και του δικτύου μαζικών μεταφορών, η απαγόρευση ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

2- Λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση)

3- Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

4- Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop).

Το γεγονός, όμως, ότι χθες παραπάνω από τα μισά κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική αποτελεί ένα ακόμη «καμπανάκι» για τους ειδικούς, το οποίο μετέτρεψε σε μονόδρομο την επιβολή των έκτακτων μέτρων, με τη λογική του «προλαμβάνειν».

Έτσι, από σήμερα τα εμπορικά καταστήματα επιστρέφουν στο καθεστώς του click awayπου ίσχυσε στην εορταστική περίοδο και το click in shop για την ένδυση και υπόδηση. Από τη Δευτέρα, επίσης, θα λειτουργήσουν μόνο τα Γυμνάσια και όχι τα Λύκεια (σ.σ.: κανονικά συνεχίζουν τη λειτουργία τους τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία), ενώ ειδικά για την Αττική η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα παραμείνει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας κι όχι από τις 6 το απόγευμα όπως στις άλλες «κόκκινες» περιοχές, καθώς κρίθηκε πως το μέτρο αυτό θα δημιουργούσε μεγαλύτερο συνωστισμό και προβλήματα λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα της Αττικής. Κλειστά θα είναι, επίσης, τα καταστήματα την Κυριακή.

Προηγούμενο άρθρο«Έπεσαν» πρόστιμα και έγιναν συλλήψεις σε πάρτυ
Επόμενο άρθροΙόνιο και Κορινθιακός, οι πιο ενεργές σεισμικά περιοχές της Ευρώπης- Υπό στενή παρακολούθηση