Αρχική Eπικαιρότητα Δικηγόρος Κώστα Σπυρόπουλου: Έχουμε μια αόριστη κατηγορία – Τα φερόμενα θύματα θα...

Δικηγόρος Κώστα Σπυρόπουλου: Έχουμε μια αόριστη κατηγορία – Τα φερόμενα θύματα θα οφείλουν κάποια στιγμή να εξειδικεύσουν

ΗΤζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά κατήγγειλαν τον Κώστα Σπυρόπουλο ότι έπεσαν «θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη» μέσω κοινής τους ανάρτησή τους στο Instagram.

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε κύμα συμπαράστασης στις ηθοποιούς και άλλες ηθοποιοί βγήκαν δημόσια και κατήγγειλαν τον Κώστα Σπυρόπουλο για ανάλογες πράξεις όπως έκανε και η ηθοποιός Χριστίνα Σαμπανίκου.

Ο Κώστας Σπυρόπουλος μέσω του δικηγόρου του κ. Αλέξη Στεφανάκη προχώρησε σε δήλωση μέσω της οποίας έδωσε την επίσημη απάντηση του και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σε κάθε περίπτωση και σεβόμενος απόλυτα την αξία του ανθρώπου, ο εντολέας μου υπογραμμίζει ότι, εάν προσέβαλε κάποιον ή τον έκανε να αισθανθεί άβολα, λυπάται ειλικρινά γι΄αυτό και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ήταν στις προθέσεις του».

Ο κ. Στεφανάκης παραχώρησε συνέντευξη στην Χρίσλα Γεωργακοπούλου TheCaller Web TV και δεν έκρυψε την ενόχληση του για το ότι η καταγγελία που αφορά τον Κώστα Σπυρόπουλο έγινε μέσω Instagram και δεν ακολουθήθηκε ο δρόμος της Δικαιοσύνης εξ’ αρχής.

«Το γενετήσιου χαρακτήρα έχει τόσο ευρεία έννοια που τα φερόμενα θύματα θα οφείλουν κάποια στιγμή να εξειδικεύσουν» ανέφερε μεταξύ άλλων στην συνέντευξή ο κ. Στεφανάκης.

Ο ίδιος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Κανένα μέσο δεν θα έπρεπε να αναφέρει το όνομά του. Υπάρχει αυτήν την στιγμή παντού οπότε δεν έχει νόημα να το κρύψουμε. Αλλά σε ένα κράτος δικαίου, σε ένα τεκμήριο αθωότητας που όλοι θα σεβόμασταν, δεν θα έπρεπε να υπάρχει πουθενά το όνομα του. Απλά το αναφέρω.

Θα ήθελα να μην γίνονταν αυτές οι καταγγελίες με το Instagram. Ο δρόμος γι’ αυτές τις καταγγελίες είναι μέσω της δικαιοσύνης και όχι μέσω Instagram. Καταλαβαίνεται ότι αυτό δημιουργεί ένα δεδομένο αξεπέραστο για τον φερόμενο δράστη. Διότι ουσιαστικά βρίσκεται αντιμέτωπος με μια κατηγορία, με ένα τεράστιο στίγμα και έναν τεράστιο κουβά λάσπης στο οποίο στην πραγματικότητα δεν μπορεί να αμυνθεί. Θα ήθελα, όλα αυτά τα θέματα να πηγαίνανε στον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος θα διερευνούσε τις καταγγελίες. Θα διερευνούσε την αλήθεια ή την μη αλήθεια αυτών και θα προχωρούσε την ποινική διαδικασία.

Επειδή έχω χειριστεί τέτοιες υποθέσεις και από την άλλη πλευρά και υπάρχουν και παγκόσμια δεδομένα. Ο δρόμος οφείλει να είναι πάντα αυτός της Δικαιοσύνης.

Η εκτονοτική διάθεση, το θυμικό, το αντιλαμβάνομαι, το κατανοώ αλλά δημιουργούν μη αναστρέψιμες καταστάσεις για τον φερόμενο δράστη. Σε μεταγενέστερο χρόνο αν μια καταγγελία δεν είναι αληθινή, το δεδομένο έχει ήδη δημιουργηθεί και είναι επιζήμιο για τη ζωή του ανθρώπου που κάποιος κατονομάζει.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι πως έχουμε μια αόριστη κατηγορία. Δεν έχουμε χρόνο τέλεσης, δεν έχουμε σαφή προσδιορισμό της πράξης ή κάποια ειδικότερα στοιχεία τα οποία θα ήταν απαραίτητα να τα σταθμίσει ένας ποινικολόγος.

Το γενετήσιου χαρακτήρα έχει τόσο ευρεία έννοια που τα φερόμενα θύματα θα οφείλουν κάποια στιγμή να εξειδικεύσουν.

Μπορεί η στιγμή που γίνεται μία πράξη να μην είναι τόσο ευκρινής και να μην καταλάβει κάποιος ότι η πράξη του δημιούργησε τέτοια συναισθήματα. Ο κ. Σπυρόπουλος λυπάται αν κάποια πράξη του στοίχισε βαριά.

Όταν γίνει η παρενόχληση το θύμα θα αστράψει κι ένα χαστούκι.

Θα ήθελα οι καταγγέλλουσες να βρεθούν μαζί του.

Τα πράγματα αυτά θα έπρεπε να λυθούν διαφορετικά μετά από τόσα χρόνια κι οι δύο πλευρές να μιλήσουν. Ο Κώστας Σπυρόπουλος είναι ανοιχτός σε κάθε συζήτηση».

newsbeast.gr