Αρχική Eπικαιρότητα Σταϊκούρας: «Δεύτερη ευκαιρία» για την Επιστρεπτέα 5 – Ποιους αφορά

Σταϊκούρας: «Δεύτερη ευκαιρία» για την Επιστρεπτέα 5 – Ποιους αφορά

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Δεύτερη ευκαιρία δίνει το υπουργείο Οικονομικών στις επιχειρήσεις για να ενταχθούν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» θα ανοίξει εκ νέου στις 2 Φεβρουαρίου για τις νέες επιχειρήσεις και για όσους ενώ δήλωσαν στοιχεία εσόδων δεν υπέβαλαν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM, θα δοθεί η δυνατότητα σε 10.000 επιχειρήσεις που συστάθηκαν από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2020 και από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του 2020 (και οι οποίες ανήκουν στους κλάδους που επλήγησαν περισσότερο από τα lockdowns) να λάβουν ποσά από 1.000 έως 4.000 ευρώ μέσω του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 2 του μηνός και μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση:

οι επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει έναρξη εργασιών από την 1η Νοεμβρίου 2019 έως και την 29η Φεβρουαρίου 2020, καθώς και οι επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν έναρξη εργασιών από την 1η Αυγούστου 2020 έως και την 31η Οκτωβρίου 2020, και οι οποίες ανήκουν σε κλάδους που επλήγησαν άμεσα την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 ( λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός, μεταφορές και άλλοι κλάδοι που ήταν κλειστοί με κρατική εντολή την εν λόγω περίοδο), ανεξαρτήτως του κύκλου εργασιών τους ή των ακαθάριστων εσόδων τους.
οι επιχειρήσεις που συμπλήρωσαν τα στοιχεία του τζίρου ολοκλήρου του έτους 2020, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport”, αλλά δεν υπέβαλαν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο πρόγραμμα.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών αυτή την εβδομάδα, εκταμιεύονται πάνω από 1 δις ευρώ για πληρωμές που αφορούν στην επιστρεπτέα προκαταβολή, το επίδομα θέρμανσης και τις αποζημιώσεις για τα κουρεμένα ενοίκια του Νοεμβρίου.

Όσον αναφορά την ελληνική οικονομία ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι «οι εκτιμήσεις που κάνουμε σήμερα δε διαφοροποιούν αυτό που έχουμε προβλέψει. Το 2021 θα είναι καλύτερη χρονιά αλλά δε θα καλυφθούν όλες οι απώλειες του 2020. Η ανάκαμψη θα είναι σταδιακή και θα πάρει μεγάλο κομμάτι και από το 2022. Η ΕΚΤ εκτιμά, μάλιστα, ότι θα γίνει το τέλος του 2022. Εμείς εκτιμούμε ότι θα γίνει νωρίτερα.»

Προηγούμενο άρθρο500 rapid tests από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας στο Νοσοκομείο Κορίνθου
Επόμενο άρθροΒουτιά στο κενό από τον 3ο όροφο