Αρχική Χωρίς κατηγορία Αυτά δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας για το ψαρά που εμπλέκεται-σε ανθρωποκτονία οδηγούνται...

Αυτά δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας για το ψαρά που εμπλέκεται-σε ανθρωποκτονία οδηγούνται οι αρχές

Τη μοιραία σκηνή όπως την έζησε περιγράφει ο αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο πρώην Υπουργός Σήφης Βαλυράκης.
«Την Κυριακή στις 10 το πρωί ήμουν σε αυτό το σημείο. Μέχρι τις 12.30 δεν κοίταξα ρολόι και είδα τον Σήφη Βαλυράκη να ξεκινάει με το φουσκωτό του. Στα μισά της διαδρομής είδα ότι είχε ένα πρόβλημα καθώς του έσβησε μια φορά. Μόλις έφτασε ανάμεσα στα νησιά, πάλι του ξαναέσβησε και προσπάθησε να βάλει μπρος. Από την άλλη πλευρά ερχόταν ένα καΐκι. Δεν μπορώ να πω τι είδους καΐκι ήταν, μάλλον δεν τον γνωρίζω δεν έδωσα σημασία. Το μόνο που έκανα και γύρισα και κοίταξα πιο έντονα ήταν αφού είχε βάλει ο Βαλυράκης την μηχανή του μπρος άκουσα μια λογομαχία. Το καΐκι του είπε: «φύγε θα φωνάξω το λιμεναρχείο» και ο Σήφης Βαλυράκης του απάντησε: «Θα μου κλ@σεις τ’ @ρχ@δι@». Από εκεί και πέρα βλέπω το καΐκι με δυνατές τις μηχανές, με τσίτα την μηχανή, γιατί κάποιοι είπαν ότι δεν γίνονται αυτά, τα πάντα γίνονται στην θάλασσα και τον έφερε δυο φορές σβούρα γύρω από το φουσκωτό. Το πιθανότερο είναι να έκανε μεγάλο κυματισμό. Και βλέπω μετά το φουσκωτό έφυγε προς την πλευρά που λέμε το «κολοκύθι» και το καΐκι έφυγε προς την άλλη πλευρά που ονομάζεται «λιοτρίβι». Εγώ ήδη είχα πάρει τα πράγματά μου και σηκώθηκα και έφυγα. Δεν είδα αν το σκάφος είχε επιβάτη, αν το καΐκι συνέχισε από πίσω του, δεν μπόρεσα να διακρίνω», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο Tlive.

Είπε ακόμα ότι η στεριά ήταν από 300 έως 500 μέτρα και άκουσε τον διάλογο γιατί όταν έχει πλήρη άπνοια ακούγονται τα πάντα. «Οι ομιλίες ακούγονται καθαρά. Το σκάφος ίσα ίσα που προχώραγε ήταν στο ρελαντί. Στις 19.30 όταν είδα στο ίντερνετ το περιστατικό πήρα έναν γνωστό μου στο Λιμεναρχείο και του είπα κάποια πράγματα και την άλλη μέρα νωρίς το πρωί ήμουν εκεί», κατέληξε.

Οι λιμενικές αρχές μετά τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στρέφουν τις έρευνες τους και στο ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας.

Το πόρισμα της πρώτης ιατροδικαστικής έκθεσης που πραγματοποίησε ο Νίκος Καλογριάς ανάφερε ότι ο θάνατος του πολιτικού προήλθε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα οι οποίες πιθανόν να προήλθαν από προπέλα.

Μέτα τα νέα δεδομένα σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και δεύτερη νεκροψία – νεκροτομή. Μάλιστα η οικογένεια του αείμνηστου πολιτικού όρισε και από την πλευρά της ειδικό πραγματογνώμονα ο οποίος θα γίνεται γνώστης κάθε περιεχομένου των επιστημονικών κι όχι μόνο στοιχίεων που προκύπτουν από τις έρευνες.

Την ίδια ώρα τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ έχουν ξεκινήσει να εξετάζουν γενετικό υλικό αλλά αποτυπώματα που εντοπίστηκαν στο σκάφος του Σήφη Βαλυράκη.

Στόχος των διωκτικών αρχών είναι να διαπιστωθεί εάν ο θάνατος του πολιτικού προήλθε από κάποιοι σημείο του φουσκωτού του του ή από το σκάφος που σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα φέρεται να εμπλέκεται στο περιστατικό. Οι καταιγιστικές εξελίξεις είχαν σαν αποτέλεσμα να αναβληθεί η κηδεία του Σήφη Βαλυράκη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο κοιμητήριο του Παπάγου.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης