Αρχική Eπικαιρότητα Το μέτρο της μείωσης ενοικίου, έως και κατά 100%, εξετάζεται να παραταθεί...

Το μέτρο της μείωσης ενοικίου, έως και κατά 100%, εξετάζεται να παραταθεί για τους επόμενους δύο μήνες.

Η μείωση αφορά επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές ή πλήττονται από την πανδημία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, έχει «κλειδώσει» η επέκταση της μείωσης ενοικίου κατά 100% για τον μήνα Φεβρουάριο, το οποίο θα δικαιούνται οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Επί της ουσίας, πρόκειται για επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, της εστίασης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, των μεταφορών καθώς και τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα βιβλιοπωλεία.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εκμισθώσουν στις παραπάνω επιχειρήσεις ακίνητα θα λάβουν αποζημίωση η οποία θα υπολογίζεται στο 80% του αρχικού ενοικίου, και όχι επί της απώλειας δηλαδή θα χάσουν το 20% του ενοικίου που λαμβάνουν κανονικά.

Την ίδια ώρα στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζουν την επέκταση του μέτρου και για τα ενοίκια του Μαρτίου. Ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να αποσαφηνιστεί ποιες επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές.
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, χθες σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά FM», άφησε ανοικτό το παραταθεί η μείωση 100% στα ενοίκια και τον Μάρτιο, λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω κάτι για το Μάρτιο για αυτό το θέμα θα θέλαμε να δούμε ποιοι κλάδοι θα λειτουργούν τον Φεβρουάριο».
Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί η μείωση ενοικίου και τον Μάρτιο, «αλλά αν ένα μαγαζί έχει ανοίξει από τον Ιανουάριο και συνεχίζει να λειτουργεί καλά και τον Φεβρουάριο θα αρχίζουμε να περιορίζουμε κάποιες βοήθειες προς την επιχείρηση γιατί αρχίζει να πατάει στα πόδια της και θα χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους πόρους για τις επιχειρήσεις που δεν έχουν ανοίξει τον Ιανουάριο και μπορεί να μην ανοίξουν τον Φεβρουάριο».

πηγη:lifo.gr

Προηγούμενο άρθροΑμετανόητος ο 38χρονος προπονητής που βίασε τη 12χρόνη
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός: Αυτά τα σχολεία έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου