Αρχική Χωρίς κατηγορία «Βόμβα»: Ανοιχτό το ενδεχόμενο τρίτου κύματος αν δεν τηρούνται τα μέτρα

«Βόμβα»: Ανοιχτό το ενδεχόμενο τρίτου κύματος αν δεν τηρούνται τα μέτρα

Το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας τονίζει ωστόσο, ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις και η χώρα μας βρίσκεται στο τέλος του δεύτερου κύματος. Το σύστημα υγείας δεν έχει ακόμη αποσυμφορηθεί λέει ο κ. Παρασκευής.

«Έχουμε κοντά στους 300 διασωληνωμένους συνανθρώπους μας και πολύ μεγάλη κόπωση στους επαγγελματίες υγείας, που είναι απόλυτα λογική και δικαιολογημένη. Αν υπάρξει τρίτο κύμα οι δυνατότητες αντιμετώπισης του τόσο από τους επαγγελματίες υγείας, από την κοινωνία, ή ακόμα και από την οικονομία μας, είναι πολύ περιορισμένες, και οι συνέπειες θα είναι πιο δραματικές σε σχέση με το δεύτερο κύμα».

Όσον αφορά τις μεταλλάξεις του ιού που έχουν κινητοποιήσει την επιστημονική κοινότητα ο κ. Παρασκευής εμφανίζεται επιφυλακτικός. Εξηγεί αναλυτικά ότι όσο περισσότεροι εμβολιαζόμαστε, τόσο θα αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης νέων στελεχών, και εκφράζει την εκτίμηση ότι σε σχέση με το εμβόλιο της γρίπης, που τροποποιείται κάθε χρόνο, το «πρόβλημα» με το εμβόλιο έναντι του Sars-Cov-2 θα είναι σε μικρότερη κλίμακα, γιατί όπως λέει αυτός ο ιός μεταλλάσσεται πιο αργά.

Ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξη του αναπληρωτή Καθηγητή Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Δημήτρη Παρασκευή στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου«104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ».