Αρχική Eπικαιρότητα Τηλεδιάσκεψη Χρίστου Δήμα και Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τoν προγραμματισμό μελετών του...

Τηλεδιάσκεψη Χρίστου Δήμα και Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τoν προγραμματισμό μελετών του αρδευτικού δικτύου του Φράγματος του Ασωπού

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γιάννη Οικονόμου, τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων και Υποδομών κ. Αθανάσιο Πετρογιάννη.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δήμας επεσήμανε την ανάγκη να προγραμματιστούν άμεσα οι μελέτες που αφορούν το αρδευτικό δίκτυο του Φράγματος προκειμένου να επωφεληθεί από τα ευεργετήματα του έργου ο πρωτογενής τομέας και γενικότερα οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής.
Παράλληλα συζητήθηκε η πρόοδος των έργων κατασκευής του Φράγματος με το ποσοστό εκτέλεσης του να βρίσκεται σήμερα στο 60% της κύριας σύμβασης και 25% της συμπληρωματικής. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το Φράγμα αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος του 2022.
Ο κ. Δήμας τόνισε χαρακτηριστικά:
«Αναμφίβολα το Φράγμα του Ασωπού είναι ένα έργο με πολύ μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές συνολικά για τον Νομό Κορινθίας. Συζήτησα με τον αρμόδιο Υφυπουργό, τον Γενικό Γραμματέα Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Διευθυντή την ανάγκη να προγραμματιστούν άμεσα οι μελέτες που θα αφορούν το αρδευτικό δίκτυο του Φράγματος προκειμένου να επωφεληθούν οι αγρότες και οι καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής. Οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου βρίσκονται σε καλό δρόμο και όπως με διαβεβαίωσαν το Φράγμα εκτιμάται να είναι έτοιμο στο τέλος του 2022».