Αρχική Χωρίς κατηγορία Περιορισμός στους δημοσιογράφους για την προβολή των κινητοποιήσεων-κλείνουν τα στόματα

Περιορισμός στους δημοσιογράφους για την προβολή των κινητοποιήσεων-κλείνουν τα στόματα

Προβληματισμό προκαλεί η πρόθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να «οριοθετήσει» τη δημοσιογραφική κάλυψη κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων.

Όπως ορίζεται στο «Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης των Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων», η αστυνομία ορίζει, με πρόσχημα την ασφάλειά τους, συγκεκριμένο χώρο για τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ.

Συγκεκριμένα δήλωσε ο κύριος Χρυσοχοΐδης

«Μία σημαντική πτυχή των συναθροίσεων είναι και η παρουσία δημοσιογράφων σε αυτές. Η παρουσία και η προστασία των δημοσιογράφων στο πλαίσιο των συναθροίσεων είναι βασική συνιστώσα του νέου σχεδιασμού. Με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση, αλλά και παράλληλα, η ανεμπόδιστη διεξαγωγή των αστυνομικών επιχειρήσεων, ειδικά σε περιπτώσεις που υπάρχουν επεισόδια. Στο σχέδιο ασφάλειας της συνάθροισης συμπεριλαμβάνεται και η διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των δημοσιογράφων που μπορούν να βρεθούν στο επίκεντρο επεισοδίων, για αυτό το λόγο, ανάλογα και την εκάστοτε κατάσταση που επικρατεί, μπορούν να φορούν διακριτό και προστατευτικό εξοπλισμό».