Αρχική Eπικαιρότητα Οι προϋποθέσεις για να ανοίξουν 1 Φεβρουαρίου Γυμνάσια και Λύκεια

Οι προϋποθέσεις για να ανοίξουν 1 Φεβρουαρίου Γυμνάσια και Λύκεια

Μετά το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, ο επόμενος στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα όλων το σχολείων και η επιστροφή των μαθητών σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Φυσικά πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση για τα σχολεία θα πρέπει να περάσουν μερικές ημέρες και οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι να επανεξετάσουν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, που θα διαμορφωθούν έπειτα από το άνοιγμα των καταστημάτων.

Τα σχολεία

Σε περίπτωση όμως που δεν υπάρξει κάποια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και τα πράγματα κυλήσουν ομαλά, η επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων στα σχολεία τους αναμένεται να γίνει την 1η Φεβρουαρίου.

Το σενάριο για τις 25 Ιανουαρίου δεν φαίνεται να είναι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή, καθώς οι επιστήμονες της επιτροπής έχουν ζητήσει να δοθεί ένα περιθώριο 15 ημέρων πριν υπάρξει και επιπλέον αύξηση της κινητικότητας στους δρόμους.

Σε ερώτηση για το περαιτέρω άνοιγμα των σχολείων, δηλαδή των γυμνασίων και κυρίως της Γ’ Λυκείου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, παρέπεμψε το ζήτημα στις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων. Επί της ουσίας απέφυγε να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα, καθώς όπως είπε εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Μέχρι στιγμής έχουμε ανοίξει τα δημοτικά σχολεία και μόλις κάναμε ένα γενναίο άνοιγμα του λιανεμπορίου. Γι΄ αυτό πρέπει να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να ανοίξουμε με ασφάλεια τις υπόλοιπες βαθμίδες των σχολείων», σημείωσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εάν το άνοιγμα του λιανεμπορίου φέρει πολλά νέα κρούσματα τότε δύσκολα θα ανοίξουν οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες.
Πάντως, πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό και το γεγονός ότι η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, των βρεφονηπιακών σταθμών και των σχολείων ειδικής αγωγής πήγε εξαιρετικά καλά, καθώς δεν χρειάστηκε να κλείσουν παρά μόνο 3 στα 10.000 τμήματα σε όλη την επικράτεια.