Αρχική Ν. Κορινθίας Άγιοι Θεόδωροι: Οικογένεια μεταναστών με παιδιά, κοιμήθηκε στο δρόμο επί της Παλαιάς...

Άγιοι Θεόδωροι: Οικογένεια μεταναστών με παιδιά, κοιμήθηκε στο δρόμο επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού

Μετανάστες Ιρακινής καταγωγής, με δύο ανήλικα παιδιά, έστησαν αντίσκηνο επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου απέναντι από τα “Πευκάκια”, και πέρασαν το βράδυ με θερμοκρασία που άγγιξε τους μηδέν βαθμούς κελσίου

Το θέαμα που αντίκρισαν οι περαστικοί το πρωί στους Αγίους Θεοδώρους, περνώντας από την Π.Ε.Ο.Α.Κ στο ύψος που βρίσκονται τα “Πευκάκια”, σίγουρα δεν θυμίζει ανεπτυγμένη Ευρωπαϊκή χώρα του 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αντιδημάρχου Σπύρου Ράτη, οι μετανάστες επέστρεψαν στους Αγίους Θεοδώρους, από ένα διαμέρισμα που τους είχε παραχωρηθεί στην Αθήνα, αρνούμενοι να μείνουν εξαιτίας των ποντικιών που κυκλοφορούσαν εντός της οικίας, αλλά και εξαιτίας ότι στα γειτονικά διαμερίσματα υπήρχαν χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Να τονίσουμε ότι, στο συγκεκριμένο σημείο που διανυκτέρευσαν, πέρα από το ψύχος υπάρχει και μεγάλη επικινδυνότητα λόγω ότι τα διερχόμενα αυτοκίνητα πέρναγαν σε απόσταση λιγότερη από ένα μέτρο.

Παρά τις προσπάθειες του Αντιδημάρχου να λυθεί το πρόβλημα και να φιλοξενηθούν έστω για μία νύχτα σε κάποια δομή του Δήμου, οι ίδιοι αρνήθηκαν, ζητώντας να βρεθεί μία μόνιμη λύση.

Να σημειώσουμε ότι για τους συγκεκριμένους μετανάστες, έχει λήξει το πρόγραμμα στέγασης στις ξενοδοχειακές μονάδες από τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Συνεχίζονται σήμερα οι προσπάθειες επικοινωνίας του Αντιδημάρχου με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για να δοθεί μία τελική λύση στο θέμα.

Ας ελπίσουμε να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι και να μην ξαναδούμε σήμερα αυτές τις εικόνες ντροπής.

agioitheodoroi.com