Αρχική Ν. Αργολίδος Το 90% των κρουσμάτων είναι σε κοινότητες Ρομά δήλωσε σε συνέντευξη του...

Το 90% των κρουσμάτων είναι σε κοινότητες Ρομά δήλωσε σε συνέντευξη του ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος!

Τη συνδρομή της αστυνομίας και του κράτους ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος μετά την απόφαση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για σκληρό lockdown στην Αργολίδα, καθώς το 90% των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι σε κοινότητες Ρομα, οι οποίοι αρνούνται να κάνουν τεστ.

Ο κ. Καμπόσος μιλώντας στο iefimerida.gr τόνισε «αυτή η απόφαση είναι κάτι γιατί οποίο δεν αποφασίζε ούτε ο Δήμος, ούτε είναι κάτι για το οποίο παίρνει απόφαση η Περιφέρεια. Είναι η Πολιτική Προστασία, η οποία βλέπει, ιχνηλάτει τα συμπτώματα του κορωνοϊού και από εκεί και πέρα βγάζει αυτή την απόφαση για τις διάφορες περιοχές.
Όσον αφορά τη δική μας την περιοχή την Αργολίδα υπάρχουν κάποια κρούσματα σε συγκεκριμένα σημεία. Δηλαδή από ότι με πληροφόρησαν τα περισσότερα, το 90% ίσως και παραπάνω είναι σε κοινότητες Ρομά και στη Νέα Τίρυνθα σε ένα χωριό δηλαδή πριν από το Ναύπλιο στο οποίο έχει εκεί είχαμε την υπόθεση με τον Ιερωμένο.
Από ότι ξέρω και εγώ στο χωριό έχει αρκετά κρούσματα αυτή τη στιγμή. Από την Πέμπτη μέχρι σήμερα τα κρούσματα έχουν φτάσει περίπου τα 40. Λοιπόν το ζητούμενο όμως δεν είναι αυτό».

Εκκληση στο κράτος και την αστυνομία
Στη συνέχεια ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών απηύθυνε έκκληση σε κράτος και αστυνομία να βοηθήσουν ώστε να υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό όλες οι κοινότητες των Ρομά στην περιοχή. «Εγώ θα κάνω μία έκκληση το κράτος να υποβάλλει σε τεστ όλες τις κοινότητες των Ρομά που βλέπει ότι υπάρχει πρόβλημα και όχι να αντιδρούν στο να ελεγχθούν. Διότι όσοι από αυτούς θέλουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν στα σχολεία και να έρχονται σε επαφή με άλλα παιδάκια θα πρέπει να ελέγχονται. Όσοι Ρομα βγαίνουν και συναλλάσσονται με τις υπόλοιπες ομάδες θα πρέπει να ελέγχονται. Να μην έχουμε διασπορά αυτής της πανδημίας και δημιουργηθούν άλλου τύπου προβλήματα σε υπερήλικες ή σε ανθρώπους που έχουν νόσήματα τα οποία ενδεχομένως να τους οδηγήσουν και στο θάνατο. Αυτό λοιπόν όμως δεν μπορεί να το κάνει ο δήμαρχος δεν μπορεί να το κάνει κάποιος από μόνος του. Το κράτος πρέπει να το αναλάβει αυτό. Αν αυτοί δεν μπορούν και δεν θέλουν να μπουν σε διαδικασίες τέτοιες, που μπαίνει οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος θα πρέπει να παρέμβει η πολιτεία. Για να προφυλάξουμε το σύνολο ζητάμε τη συνδρομή της αστυνομίας»

Πηγή: iefimerida.gr