Αρχική Ν. Αχαΐας Δ. Πάτρας: Δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί φέτος το Καρναβάλι

Δ. Πάτρας: Δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί φέτος το Καρναβάλι

Δεν πρόκειται να γίνουν φέτος εκδηλώσεις για το πατρινό καρναβάλι. Με τον πλέον επίσημο τρόπο η κοινωφελής επιχειρηση που το διοργανώνει ανακοίνωσε την αναβολή του.

Ειδικότερα ανακοίνωση για τη φετινή διοργάνωση του Πατρινού Καρναβαλιού εξέδωσε η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή, με την οποία ξεκαθαρίζει πως η Κοινωφελής Επιχείρηση δεν θα διοργανώσει μαζικού τύπου εκδηλώσεις για το Πατρινό Καρναβάλι 2021.

“Οποιαδήποτε άλλη αναφορά λαμβάνει χώρα σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι παραπλανητική, σκοπό έχει τη δημιουργία σύγχυσης στους καρναβαλιστές και εν τέλει υπονομεύει τον κορυφαίο λαϊκό θεσμό της πόλης μας”, διευκρινίζει η κ. Κουρή.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η ΚΕΔΗΠ, ως αποκλειστικώς αρμόδια αρχή για τη διοργάνωση του Πατρινού Καρναβαλιού, έχει επισήμως ήδη ανακοινώσει ότι φέτος δεν μπορούν να λάβουν χώρα μαζικές εκδηλώσεις λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων που ισχύουν.
Αυτή η επιλογή, αν και οδυνηρή για την πόλη μας και τους καρναβαλιστές, θεωρούμε ότι συνιστά πράξη ευθύνης έναντι των συμπολιτών μας και των καρναβαλιστών από όλη τη χώρα.

Ωστόσο, παρατηρείται ότι σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται αναφορά σε διοργάνωση μαζικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού, ενώ, με αυθαίρετη χρήση διακριτικών γνωρισμάτων της επιχείρησης, δίδεται η εντύπωση ότι αυτές οι εκδηλώσεις εντάσσονται στις επίσημες εκδηλώσεις της ΚΕΔΗΠ.

Επισημαίνουμε και πάλι ότι η ΚΕΔΗΠ, ως αποκλειστικώς αρμόδια αρχή για τη διοργάνωση του Πατρινού Καρναβαλιού, δεν θα διοργανώσει μαζικού τύπου εκδηλώσεις για το Πατρινό Καρναβάλι 2021, αποδεικνύοντας εμπράκτως τον σεβασμό της στον ίδιο τον θεσμό και στη δημόσια υγεία. Οποιαδήποτε άλλη αναφορά λαμβάνει χώρα σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι παραπλανητική, σκοπό έχει τη δημιουργία σύγχυσης στους καρναβαλιστές και εν τέλει υπονομεύει τον κορυφαίο λαϊκό θεσμό της πόλης μας.

Σημιεώινεται ότι και πέρσι δεν είχε πραγματοποιηθεί το καρναβάλι. Ηταν το πρώτο μέτρο που είχε ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας ενόψει της επερχόμενης τότε πανδημίας.

Προηγούμενο άρθροΠαράταση lockdown έως 18/1 – Τι θα γίνει με Γυμνάσια, Λύκεια
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός: 800 νέα κρούσματα σήμερα Σάββατο