Αρχική Eπικαιρότητα Πότε θα επιστρέψουν στις τάξεις οι μαθητές σε Γυμνάσια και Λύκεια

Πότε θα επιστρέψουν στις τάξεις οι μαθητές σε Γυμνάσια και Λύκεια

Με τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσουν τα μαθήματα για τους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων, καθώς προς το παρόν δεν θα επιστρέψουν στα σχολεία.

Μετά την χθεσινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων αποφασίστηκε να μείνει στην αναμονή το ζήτημα επιστροφής των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα θρανία και έτσι στις 8 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Από βδομάδα οι αποφάσεις για Γυμνάσια και Λύκεια

Ετσι, οι εκπαιδευτικοί θα ξεκινήσουν διαδικτυακά τα μαθήματα στους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων στο τέλος της εβδομάδας, όπως ήταν ο προγραμματισμός. Οι λοιμωξιολόγοι, στην συνεδρίασή τους, στην οποία συμμετείχε και η Νίκη Κεραμέως, συμφώνησαν να ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία, όμως για τα γυμνάσια και τα λύκεια θέλουν να εξετάσουν τα δεδομένα της επιδημιολογικής εικόνας αυτή την εβδομάδα, μετά την περίοδο των γιορτών, για να αποφασίσουν αν και πότε θα προχωρήσει το ολικό άνοιγμα της εκπαίδευσης στα δια ζώσης μαθήματα.

Ν. Κεραμέως: «Η διά ζώσης διδασκαλία είναι αναντικατάστατη»

«Το σχολείο είναι το φυσικό περιβάλλον μαθητών και εκπαιδευτικών, και η διά ζώσης διδασκαλία είναι αναντικατάστατη», δήλωσε σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως που σημείωσε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια για να λειτουργήσουν ξανά διά ζώσης και οι υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές.

Η κυρία Κεραμέως χαρακτήρισε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση «ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο» για τη διατήρηση της μαθησιακής διαδικασίας και την κάλυψη της ύλης των μαθημάτων κατά τη διάρκεια της αναστολής της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων.

«Εκπαιδευτικοί και μαθητές το έχουν αξιοποιήσει στο έπακρο, έχουν επιδείξει αξιοσημείωτη προσαρμοστικότητα και έχουν κατορθώσει να συνεχιστεί όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται η εκπαιδευτική διαδικασία», επισήμανε.

«Θέλουμε ανοιχτά σχολεία, θέλουμε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας στις αίθουσες. Η πανδημία είναι ακόμη εδώ και η δυνατότητα να ανοίξουμε και να διατηρήσουμε τα σχολεία μας ανοιχτά θα αποτελέσει συλλογική επιτυχία», κατέληξε η υπουργός.

Μειώνεται η ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων στη Γ’ Λυκείου

Εν τω μεταξύ, τη μείωση της ύλης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της Γ’ Λυκείου αποφάσισε χθες το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι αναλυτικές αναφορές για τη μείωση της ύλης θα ανακοινωθούν την τρέχουσα εβδομάδα.

Προηγούμενο άρθροΕπίδομα 534 ευρώ: Συνεχίζονται οι αναστολές συμβάσεων εργασίας και τον Ιανουάριο
Επόμενο άρθροΗ καλύτερη μέρα του μήνα από την Βάσια Κόντη