Αρχική Eπικαιρότητα Επίδομα 534 ευρώ: Συνεχίζονται οι αναστολές συμβάσεων εργασίας και τον Ιανουάριο

Επίδομα 534 ευρώ: Συνεχίζονται οι αναστολές συμβάσεων εργασίας και τον Ιανουάριο

Επίδομα 534 ευρώ: Παρατείνεται η δυνατότητα των επιχειρήσεων να βάλουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων είτε πρόκειται για πληττόμενες επιχειρήσεις είτε για κλειστές επιχειρήσεις και για τον μήνα Ιανουάριο.

Το αυστηρότερο lockdown που ανακοινώθηκε έως τις 11 Ιανουαρίου οδηγεί σε παράταση και των μέτρων στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Αναστολές και lockdown είναι πλέον σε πλήρη ευθυγράμμιση και το μέτρο θα συνεχίσει μέχρι και την λήξη της καραντίνας. Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η εικόνα της πανδημίας στην χώρα στις 11 Ιανουαρίου.

Έτσι, οι επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές με κρατική εντολή, οι πληττόμενες αλλά και αυτές που άνοιξαν με το σύστημα click away μπορούν να εντάξουν το προσωπικό τους σε αναστολή και τον Ιανουάριο του 2021 κάνοντας τις σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Όσοι εργαζόμενο μπουν σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους για άλλο έναν μήνα θα πάρουν αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ για 30 ημέρες αναστολής δηλαδή 18 ευρώ για κάθε ημέρα αναστολής.

Υπενθυμίζεται πως έως 31/01/2021 παρατείνεται σε όλη την χώρα το κυλιόμενο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, με τρόπο ώστε ανά μισή ώρα και εντός 2ώρου να προσέρχονται και να αποχωρούν οι εργαζόμενοι σε σχέση με την έναρξη και λήξη αντίστοιχα του ωραρίου τους. Εφαρμόζεται, δηλαδή, προσέλευση και αποχώρηση από την εργασία σε 4 κύματα στον ιδιωτικό τομέα.

Για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα αναστέλλεται η υποχρέωση του εργοδότη να καταχωρεί στο σύστημα «Εργάνη» κάθε αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας, αλλά συνεχίζει να υφίσταται η υποχρέωση του εργοδότη για προαναγγελία του χρόνου υπερεργασίας και υπερωριακής απασχόλησης πριν την πραγματοποίησή τους. Σε κάθε περίπτωση η προσαρμογή του ωραρίου δεν μεταβάλλει το είδος της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Προηγούμενο άρθροΟρκωμοσία νέων υπουργών: Δεν θα παρίσταται ο Ιερώνυμος
Επόμενο άρθροΠότε θα επιστρέψουν στις τάξεις οι μαθητές σε Γυμνάσια και Λύκεια