Αρχική Ν. Κορινθίας ΔΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ & ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ...

ΔΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ & ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

Ανακοινώνεται στο ευσεβές Εκκλησίασμα της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου ότι εφέτος, λόγω της εκτάκτου συγκυρίας της πανδημίας, δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη από ετών Ι. Αγρυπνία για τα μοναχικά άτομα της πόλεώς μας, αλλά την Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος θα τελέσουν την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο περί ώρα 7:30 π.μ.. Κατά την διάρκεια της Δισαρχιερατικής Θ. Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Παναγιώτη Δεδάκη, εγγάμου, πατέρα ενός τέκνου, καταγομένου εκ Κιάτου Κορινθίας.
Περί δε την 11η πρωϊνή θα τελεσθεί η επίσημη Δοξολογία για την είσοδο του Νέου Πολιτικού Έτους 2021.
Επισημαίνεται ότι λόγω των ισχυόντων μέτρων κατά της εξάπλωσης του Covid-19, που επιτρέπουν την παρουσία 50 ατόμων στους μεγάλους Ναούς, την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των απαιτούμενων θρησκευτικών αναγκών των πιστών, θα πραγματοποιηθούν δύο (2) Θ. Λειτουργίες, στον ως άνω Ι. Ναό, η πρώτη έως τις 7:00 π.μ. και η δεύτερη, στην οποία θα λάβει χώρα και η Χειροτονία, 7:30 π.μ. έως 11:00 π.μ..
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι δύο (2) Θ. Λειτουργίες θα πραγματοποιηθούν και στον Ι. Ναό του Αγ. Νικολάου Κορίνθου τις ίδιες ώρες.