Αρχική Eπικαιρότητα Σήμερα κρίνεται το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Σήμερα κρίνεται το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Σήμερα κρίνεται το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων με την πρόταση που θα πέσει στο τραπέζι να είναι για τις 11 Ιανουαρίου, όπως ανέφερε χτες το Dnews

Τα δεδομένα για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις εορτές των Χριστουγέννων θα εξεταστούν στη σημερινή εξ αποστάσεως σύσκεψη της Επιτροπής των ειδικών και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η τηλεδιάσκεψη θα αρχίσει αργότερα το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Στο τραπέζι της επιτροπής θα πέσει το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα στις 11 Ιανουαρίου, και όχι αυτό της 8ης Ιανουαρίου, ημέρας που λήγει και το lockdown. Παράλληλα, εφόσον το επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν θα συζητηθεί και το εάν θα ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά ή θα γίνει ταυτόχρονο άνοιγμα όλων των βαθμίδων.

Το άνοιγμα των σχολείων παραμένει προτεραιότητα της κυβέρνησης και πρόθεση του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να ανοίξουν πριν από οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα τα σχολεία. Την ίδια στιγμή υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των επιδημιολόγων καθώς άλλοι θεωρούν συνετό να ανοίξουν τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου ενώ άλλοι διαφωνούν και ζητούν χρόνο για να φανεί το μέγεθος της διασποράς του ιού την περίοδο των γιορτών.