Αρχική Eπικαιρότητα Ποινικές κυρώσεις σε όσους παραβιάσουν τα μέτρα για το ρεβεγιόν

Ποινικές κυρώσεις σε όσους παραβιάσουν τα μέτρα για το ρεβεγιόν

Ιδιαίτερη βάση θα δοθεί σε διόδια, εισόδους- εξόδους πόλεων, σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου, σε σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων και σε χώρους όπου μπορεί να υπάρχει γενικότερα συγχρωτισμός (υπαίθριες αγορές και πλατείες) είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Για το χθεσινό μποτιλιάρισμα, είπε ότι υπάρχουν μελέτες που δείχνουν σημαντική κίνηση αλλά έχει να κάνει με τη δυνατότητα που δίνεται με τη χρήση του sms. Συνέστησε πάντως να μην γίνεται κατάχρηση και να περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας. Σύμφωνα με τους ελέγχους οι παραβάσεις που έχουν βεβαιωθεί είναι 1200 για άσκοπη μετακίνηση, πρόσθεσε ο κ. Χρονόπουλος

Ξεκαθάρισε ότι έλεγχοι σε σπίτια θα γίνονται εάν υπάρξει συγκεκριμένη καταγγελία. “Είμαστε υποχρεωμένοι να διερευνήσουμε αν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Άλλωστε για αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και ποινικές και διοικητικές ευθύνες. Δηλαδή προβλέπεται αυτόφωρο και πρόστιμο 3.000 ευρώ για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας και μετακίνησης”

Τόνισε ακόμα ότι θα είναι αυστηροί και εντατικοί οι έλεγχοι Παραμονή και ανήμερα, ειδικά μετά τις 10 το βράδυ, οπότε και ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

 

πηγή protothema.gr