Αρχική Eπικαιρότητα Οι 10 περιοχές που «φλερτάρουν» με αυστηρότερο lockdown

Οι 10 περιοχές που «φλερτάρουν» με αυστηρότερο lockdown

Ο κορονοϊός επιμένει, τα κρούσματα και οι θάνατοι συνεχίζουν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα παρά το lockdown και ίσως σε κάποιες περιοχές να γίνει και αυστηρότερο, αφού ο κίνδυνος εξακολουθεί να είναι μεγάλος.

Ο αριθμός των κρουσμάτων και την Τετάρτη (16.12.2020) παρέμεινε τετραψήφιος καθώς καταγράφηκαν 1.190 νέα κρούσματα ενώ 85 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 552 ασθενείς.

Στην Αττική σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ καταγράφηκαν 281 νέα κρούσματα. Από αυτά τα 58 βρίσκονται στον Κεντρικό τομέα Αθηνών, τα 53 στον Δυτικό τομέα Αθηνών, τα 52 στην περιφέρεια Πειραιώς, 42 στον Βόρειο τομέα Αθηνών, 36 στη Δυτική Αττική, 27 στην Ανατολική Αττική και 13 στο Νότιο τομέα Αθηνών. Η ανησυχία για τη Δυτική Αττική είναι τεράστια με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να τονίζει ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να σφραγιστούν ακόμα και ολόκληρες περιοχές.

Ο υπουργός απηύθυνε επίσης έκκληση σε όσους δεν συμμορφώνονται να σκεφθούν πολύ προσεκτικά πόσο επιβαρύνουν επιδημιολογικά δεδομένα και αντίστοιχα τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για τις περιοχές αυτές.

Ανησυχία για τις 10 κόκκινες περιοχές

Ο Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση για τον κορονοϊό έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις «κόκκινες» περιοχές. Ο υπουργός Υγείας ξεκίνησε λέγοντας πως παρατηρήθηκαν περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους την τελευταία εβδομάδα στους νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας κι αυτή τη στιγμή συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ειδικά για την Κοζάνη και την δυτική Αττική.

Προηγούμενο άρθρο50 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις στην Πελοπόννησο στις 16/12
Επόμενο άρθροΚόρινθος :Eφυγε από την ζωή χτυπημένος από τον κορονοιό επίτροπος του Αποστόλου Παύλου