Αρχική Eπικαιρότητα Εισαγγελέας: Τα 20 λεπτά αδράνειας της εξαδέλφης Πολάκη που στοίχισαν τη ζωή...

Εισαγγελέας: Τα 20 λεπτά αδράνειας της εξαδέλφης Πολάκη που στοίχισαν τη ζωή της μικρής Μελίνας

Την ενοχή της αναισθησιολόγου (εξαδέλφης του Παύλου Πολάκη) πρότεινε η εισαγγελέας στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, για την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, η οποία κατέληξε μετά από από επέμβαση για κρεατάκια, στο Βενιζελειο νοσοκομείο τον Δεκέμβριο του 2015.

Ο Εισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν αποδείχθηκε πως υπήρξε αλλεργική αντίδραση, όπως ισχυρίζεται η αναισθησιολόγος. Όπως επεσήμανε, υπήρξε αφενός αδράνεια ενός περίπου 20λεπτου από την στιγμή που το παιδί εμφάνισε βρογχοσπασμό και αφετέρου λανθασμένη αντιμετώπιση αυτού του βρογχοσπασμου.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό το διάστημα αυτό του 20λεπτου αδράνειας ήταν καταλυτικό και ικανό να προκαλέσει το κακό που συνέβη και παράλληλα η κατηγορούμενη θεώρησε ότι ο βρογχοσπασμος ήταν ένδειξη επικείμενης ανακοπής, ωστόσο δεν ήταν.

Ακόμα είπε ότι δεν χορήγησε βρογχοσταλτικά σύμφωνα με το πρωτόκολλο, χορήγησε υπερβολική δόση αδρεναλίνης και η υψηλή δόση αδρεναλίνης μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην καρδιά, όπως δυστυχώς συνέβη στην πορεία και στη Μελίνα.

Ο εισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε ότι οι λανθασμένες ενέργειες της αναισθησιολόγου οδήγησαν στην τραγική κατάληξη του συμβάντος και πρότεινε ενοχή της σύμφωνα με κατηγορητήριο.

Πηγή: cretalive.gr

Προηγούμενο άρθροΧρ.Δήμας : Το 2021 αναμένεται να είναι χρονιά ανάκαμψης και προόδου
Επόμενο άρθροΘρήνος για τη νοσηλεύτρια του ΑΧΕΠΑ που πέθανε από κορωνοϊό