Αρχική Eπικαιρότητα 9 άτομα στο τραπέζι: Όλη η απόφαση για τα ρεβεγιόν και τις...

9 άτομα στο τραπέζι: Όλη η απόφαση για τα ρεβεγιόν και τις εκκλησίες

Συνάθροιση μέχρι 9 άτομα από 2 οικογένειες σε σπίτια για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς και 3 Θείες λειτουργίες με μέγιστο αριθμό πιστών 25 σε ναούς και 50 σε μητροπόλεις, ορίζει η απόφαση της κυβέρνησης που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ για τους περιορισμούς λόγω του lockdown για τα μέτρα περιορισμού της διασποράς από τον κορονοϊό. Την ίδια ώρα, οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν για τον κίνδυνο μεγάλης διασποράς του ιού λόγω των συναθροίσεων για το ρεβεγιόν.

Συμφώνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης, για ρεβεγιόν και ειδικά τις ημέρες 24 – 25 Δεκεμβρίου 2020 και 1 Ιανουαρίου 2021 επιτρέπονται συναθροίσεις με ανώτατο όριο έως 9 ατόμων που προέρχονται από 2 οικογένειες.
Για τις εκκλησίες προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών 25/12/2020, 1/1/2021 και 6/1/2021 με παρουσία πιστών. Ένας πιστός ανά 15 τμ με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς.
Για τα Θεοφάνια απαγορεύεται η τέλεση αγιασμού των υδάτων σε υπαίθριους χώρους. Επιτρέπεται μόνο εντός των ιερών ναών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ ΕΔΩ

Γώγος: Δεν παίζει κανένα ρόλο ο αριθμός 9

Σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγο, οι πολίτες θα πρέπει να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα μόνο με την οικογένειά τους, με όσους μένουν μαζί στο ίδιο σπίτι.

Όπως εξήγησε ο κ. Γώγος, ο αριθμός 9 δεν παίζει κανέναν ρόλο καθώς θα μπορούσαν για παράδειγμα να βρεθούν μαζί τέσσερα ζευγάρια μέσα σε ένα σπίτι. «Στη φάση αυτή χρειάζεται ο μέγιστος βαθμός ασφάλειας» τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει καν να χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν καθώς έχει την έννοια της γιορτής, της ολονύκτιας διασκέδασης και δεν υπάρχει ρεβεγιόν με μια οικογένεια.

Ο Χαράλαμπος Γώγος τόνισε ότι η Επιτροπή έχει θέσει το θέμα και όλα τα μέλη της συμφωνούν με την άποψη για γιορτές μόνο με την οικογένεια που ζούμε στο ίδιο σπίτι και σημείωσε ότι δημιουργείται μια κάποια σύγχυση με τον αριθμό 9. «Από εκεί και πέρα, αν είναι τόσο μείζον το θέμα, φαντάζομαι θα το φέρουν και στην επιτροπή για να υπάρξει μια οριστική θέση», σημείωσε ο Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι  η Επιτροπή δεν είναι όργανο που αποφασίζει αλλά είναι όργανο που γνωμοδοτεί.

Προηγούμενο άρθροClick away: Πώς να κάνετε επιστροφή προϊόντος
Επόμενο άρθροΜε πρωτοβουλία του Υφυπουργού Ν.Ταγαρά σχολικός εξοπλισμός στα Σχολεία Χιλιομοδίου – Video