Αρχική Eπικαιρότητα Μητροπολίτες αντιδρούν για τον περιορισμένο αριθμό πιστών στους ναούς

Μητροπολίτες αντιδρούν για τον περιορισμένο αριθμό πιστών στους ναούς

Διαφορετικές θα είναι οι φετινές γιορτές για τους πιστούς. Η απόφαση της κυβέρνησης είναι να επιτρέψει σε κάθε εκκλησία μόνο 9 άτομα και 25 στους Μητροπολιτικούς ναούς την ημέρα των Χριστουγέννων και τον Θεοφανίων. Ωστόσο δεν είναι λίγοι οι μητροπολίτες που εκφράζουν έντονες αντιρρήσεις.

Περιμένοντας τη συνεδρίαση της Διαρκούς Iεράς Sυνόδου αρκετοί Ιεράρχες αντέδρασαν από άμβωνος στην απόφαση της πολιτείας για περιορισμένο αριθμό πιστών στους ναούς τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνεια.

«Δεν θα επιλέξουμε ποτέ 9 άτομα από τις χιλιάδες. Κατανοούμε το μέγεθος της επιδημίας, την Τρίτη θα υπάρχει και η απάντηση της εκκλησίας Έχουν γνώσιν οι φύλακες. Όλα λύνονται με συνεννόηση και όχι με συγκρούσεις. Η Ελληνική Πολιτεία θα πρέπει να καταλάβει, όπως κι εμείς καταλαβαίνουμε. Η κόπωση είναι μεγάλη και οι αντοχές φτάνουν προς στο τέλος», επισημαίνει ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Κύριλλος.

«Εγώ δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν αυτές οι λεγόμενες κυβερνητικές αποφάσεις που είναι αποφάσεις ασεβείας και παραλογισμού με κανέναν τρόπο να εφαρμοστούν», δηλώνει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος.

Σύμφωνα με την απόφαση της πολιτείας Χριστούγεννα και Φώτα θα επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων σε όλες τις εκκλησίες, έως 25 στους Μητροπολιτικούς Ναούς.

«Οι άλλοι που θα πάνε? Δεν είναι υποκρισία ακόμη και το νούμερο? Δεν μπορούσε να πει 10? Έβαλε 9? Τι υποκρισία…», αναφέρει ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος.

Η εκκλησία τήρησε όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό τονίζουν οι Ιεράρχες.

«Η μετάδοση του ιού συνήθως δεν έρχεται από την εκκλησία δεν έρχεται από αυτούς οι οποίοι προσέχουν», σχολίασε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος.

Η εκκλησία θα τοποθετηθεί επίσημα την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου με τα τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Προηγούμενο άρθροΕισήγηση Χρίστου Δήμα για τον κρατικό Προϋπολογισμό του 2021 (βίντεο)
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας: Προσδιορισμός ασφαλιστικών εισφορών – Απεικόνιση της ασφάλισης στον ΕΔΟΕΑΠ