Αρχική Ν. Ηλείας Αμαλιάδα: Αναστάτωση στο Νοσοκομείο- Χειρουργημένος ασθενής διαγνώστηκε με κορωνοϊό

Αμαλιάδα: Αναστάτωση στο Νοσοκομείο- Χειρουργημένος ασθενής διαγνώστηκε με κορωνοϊό

Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί της Τετάρτη στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας αλλά και στα ΤΕΠ στο Νοσοκομείο Πύργου καθώς χειρουργημένος ασθενής που δεν είχε κάνει τεστ διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Όπως αναφέρει το ilia.news ανάστατοι είναι στο νοσοκομείο Αμαλιάδας  χειρούργοι, αναισθησιολόγοι, τραυματιοφορείς, οδηγοί του ΕΚΑΒ, ΤΕΠ και όσοι ήρθαν σε επαφή με τον συγκεκριμένο ασθενή, ενώ το ίδιο ισχύει και στο Νοσοκομείο του Πύργου καθώς ο ασθενής «πέρασε» και από αυτό.

Ο ασθενής επισκέφθηκε τη Δευτέρα το Νοσοκομείο Αμαλιάδας με πόνους στην κοιλιακή χώρα καθώς εφημέρευε η Χειρουργική και στη συνέχεια στάλθηκε στο Νοσοκομείο του Πύργου για καρδιολογική εκτίμηση με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου στη συνέχεια να χειρουργηθεί. Η καρδιολογική εκτίμηση δεν έδειξε κάτι οπότε ο ασθενής έλαβε το «πράσινο φως» για να χειρουργηθεί.

Ο άντρας επέστρεψε στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, εισήχθη κανονικά στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση και μετά οδηγήθηκε κανονικά σε δωμάτιο του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilia.news o ασθενής δεν υποβλήθηκε σε τεστ κορωνοϊού πριν το χειρουργείο αλλά χθες και σήμερα βγήκε θετικό.

Ο ασθενής στάλθηκε σήμερα, πάλι με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στην μονάδα Covid του Νοσοκομείου Πύργου ενώ το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας βρίσκεται σε κατάσταση… πανικού!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου που ήρθε σε επαφή με τον ασθενή, θα τεθεί σε καραντίνα, ενώ θα γίνει απολύμανση τόσο στον χώρο των χειρουργείων όσο και στους υπόλοιπους χώρους.

Παράλληλα δεν αποκλείεται να κληθεί και κλιμάκι του ΕΟΔΥ για τον πληρέστερο έλεγχο της κατάστασης.

Η ανακοίνωση του ιδρύματος

Σας γνωρίζουμε ότι σε τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο, που πραγματοποιήσαμε σήμερα στο Ίδρυμα μας, στα πλαίσια των τακτικών μας ελέγχων που προβλέπονται από το Νόμο, σε συνεργασία με το ιδιωτικό εργαστήριο ΒΙΟΛΑΝ Α.Ε, διαπιστώθηκαν τέσσερα (4) θετικά κρούσματα : μια εργαζόμενη και τρείς τρόφιμοι.

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση για την ύπαρξη των θετικών κρουσμάτων, ενεργοποιήσαμε το πρωτόκολλο διαχείρισης ύποπτου θετικού κρούσματος του οποίου η εκπόνηση προβλέπεται από την Νομοθεσία και το έχουμε υποβάλλει στη Διεύθυνση Υγιεινής της ΠΔΕ Ακολούθως προβήκαμε στις λήψεις δειγμάτων για την πραγματοποίηση μοριακών τεστ στο σύνολο του προσωπικού και σε 80 περιθαλπόμενους, που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα. Τα αποτελέσματα των νέων μοριακών τεστ αναμένονται. Παράλληλα θέσαμε σε καραντίνα τόσο την εργαζόμενη που βρέθηκε θετική, όσο και όσα άτομα από το προσωπικό συνυπηρετούσαν μαζί της, τις τελευταίες ημέρες ή ήρθαν σε στενή επαφή τόσο με την εργαζόμενη όσο και με τους τρόφιμους.
Για τις ενέργειες μας ενημερώσαμε την Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τον ΕΟΔΥ στην Αθήνα. Με δική τους σύσταση οι τρόφιμοι μεταφέρθηκαν με ειδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, από τον θάλαμο καραντίνας του Ιδρύματος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.