Αρχική Eπικαιρότητα «Όχι» στο άνοιγμα των σχολείων – Τι λένε οι λοιμωξιολόγοι

«Όχι» στο άνοιγμα των σχολείων – Τι λένε οι λοιμωξιολόγοι

Όχι στο άμεσο άνοιγμα των σχολείων είπε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, με αρκετά από τα μέλη της να προτείνουν την επαναλειτουργία τους μετά από τις γιορτές, προκειμένου να ελεγχθούν καλύτερα οι μετακινήσεις των γονέων.

Είχε άλλωστε προηγηθεί η χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε αναφέρει ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά «όσο χρειασθεί».

Οι ειδικοί συμφώνησαν να συζητήσουν και πάλι το θέμα την ερχόμενη εβδομάδα – ωστόσο , λόγω και της μικρής μόνον μείωσης των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, θεωρείται ελάχιστα πιθανό να εισηγηθούν την άμεση επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων.Μόνον αν υπάρξει μεγάλη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου μπορεί να συζητηθεί το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων για τις 14 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε αποφασίσει το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων από τις 16 Νοεμβρίου, ενώ νωρίτερα είχε κλείσει γυμνάσια, λύκεια και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας εμφανίστηκε επιφυλακτικός στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αρκούμενος να αναφέρει ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρχουν οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.