Αρχική Ν. Λακωνίας Εγκλημα στη Μάνη: Lexotanil, Xanax και Beretta, ο συνδυασμός που σκοτώνει

Εγκλημα στη Μάνη: Lexotanil, Xanax και Beretta, ο συνδυασμός που σκοτώνει

Μία καραμπίνα μάρκας Beretta. Χάπια Lexotanil και Xanax. Ένα πυροβολισμός στο κεφάλι. Το «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτει σήμερα τη δικογραφία του τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης Λακωνίας σχετικά με την άγρια δολοφονία της άτυχης Χρυσοβαλάντους από τον ίδιο της τον σύζυγο μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης μέσα στο σπίτι τους στην Ανατολική Μάνη το βράδυ της περασμένης Κυριακής αλλά και τα όσα ισχυρίστηκε ο ίδιος ενώπιον των αστυνομικών, οι οποίοι του πέρασαν χειροπέδες. Ο δράστης φαίνεται πως κυνήγησε τη σύζυγό του δύο φορές προκειμένου να την σκοτώσει, ενώ στη συνέχεια παρέμεινε ψύχραιμος στο σπίτι και φρόντισε- πριν πάει να παραδοθεί στους αστυνομικούς- να πλύνει το σώμα της νεκρής γυναίκας του. Όταν έφτασε στο τμήμα, το μωβ πουκάμισό που φορούσε ήταν λερωμένο με τα αίματα της νεκρής συζύγου του που μόλις είχε δολοφονήσει!


«Πυροβόλησε άλλη μία φορά  τραυματίζοντάς την θανάσιμα στο κεφάλι. Κατόπιν αφού έπλυνε το σώμα του σε μπάνιο της οικίας εξήλθε από αυτήν προκειμένου να παραδοθεί όπου και τον ακινητοποίησαν ενεδρεύοντες αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας».

Η δικογραφία

Η περιγραφή του στυγερού εγκλήματος και των όσων έκανε ο συζυγοκτόνος είναι συγκλονιστικές, σύμφωνα με τα έγγραφα της Ασφάλειας. «Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα εκ της Υπηρεσίας μας προανάκρισης περί ώρα 22:45 της 22-11-2020 στην περιοχή Πύργου Δυρού Δήμου Ανατολικής Μάνης ανωτέρω δράστης μετά από έντονη λογομαχία που είχε με την σύζυγό του, κρατώντας στα χέρια του μία επαναληπτική καραμπίνας μάρκας Beretta, που κατείχε νόμιμα, εισήλθε σε υπνοδωμάτιο όπου βρισκόταν ως άνω σύζυγος του καθώς και η ανήλικη κόρη τους, μαθήτρια στερούμενη ΑΔΤ και πυροβόλησε μία φορά αλλά αστόχησε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικοί και δημοσιεύει σήμερα το «ΘΕΜΑ». «Εν συνεχεία και ενώ η σύζυγός του εξήλθε του υπνοδωματίου κινούμενη προς το καθιστικό της οικίας, ακολούθησε αυτήν και πυροβόλησε άλλη μία φορά με το ίδιο ως άνω όπλο τραυματίζοντάς την θανάσιμα στο κεφάλι. Κατόπιν αφού έπλυνε το σώμα του σε μπάνιο της οικίας εξήλθε από αυτήν προκειμένου να παραδοθεί όπου και τον ακινητοποίησαν ενεδρεύοντες αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας», τονίζεται στο ίδιο έγγραφο το οποίο είναι στη διάθεση της εφημερίδας.

Οταν ο δράστης έφτασε στο τμήμα φορούσε και το μωβ πουκάμισό του, πάνω στο οποίο υπήρχαν κηλίδες αίματος της συζύγου του που είχε πυροβολήσει νωρίτερα στο κεφάλι.

Από την αυτοψία που διενήργησαν οι αστυνομικοί, όπως επισημαίνεται στη δικογραφία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, ένας κάλυκας, η επαναληπτική καραμπίνα- φονικό όπλο του δράστη, τέσσερα χάπια Lexotanil αλλά και 30 χάπια Xanax, τα οποία φαίνεται πως χρησιμοποιούσε ο δράστης, σε τακτά χρονικά διαστήματα τα τελευταία χρόνια. Οι αστυνομικοί εντόπισαν επίσης μέσα σε μία θήκη ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο μάρκας BAYKAL, το οποίο είχε κρύψει ο δράστης πίσω από τον καλόγερο ρούχων. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ο δράστης έφτασε στο τμήμα φορούσε και το μωβ πουκάμισό του, πάνω στο οποίο υπήρχαν κηλίδες αίματος της συζύγου του που είχε πυροβολήσει νωρίτερα στο κεφάλι.

Η απολογία του δράστη