Αρχική Ν. Κορινθίας Μ.Πρωτοπαππά : Η δημοτική αρχή σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές όφειλε να...

Μ.Πρωτοπαππά : Η δημοτική αρχή σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές όφειλε να δείξει την κοινωνική ευαισθησία της και το κοινωνικό της πρόσωπο

Η Δημοτική Αρχή απέδειξε για άλλη μια φορά την αδιαφορία της στα προβλήματα πού αντιμετωπίζει η χώρα και η περιοχή μας. Ο δήμος μας έλαβε έκτακτη επιχορήγηση από το ΥΠΕΣ το ποσό των 370.091,68 ευρώ για να καλύψει ανάγκες και δράσεις για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοιού.

Η δημοτική αρχή, είτε γιατί δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των περιστάσεων, είτε από αδιαφορία που καταντάει κοινωνική αναλγησία, στο δημοτικό συμβοὐλιο της 30 Οκτωβρίου εισηγήθηκε την διάθεση μέρους των χρημάτων αυτών για δαπάνες που δε συνάδουν προς τον σκοπό που δόθηκαν (εκθέσεις εξωτερικού, έπιπλα, άσφαλτος κτλ).

Αντί να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα για την προστασία των δημοτών από την επιδημία του κορονοϊού και την ανακούφισή τους από τις τραγικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειές της με σχέδιο και σειρά πρωτοβουλιών για τους δημότες, ψήφισε την κατασπατάληση των χρημάτων αυτών σε δαπάνες εντελώς άσχετες με την πανδημία.

Η παράταξή μας κατήγγειλε και καταδικάζει την ενέργεια αυτή διότι η συγκεκριμένη επιχορήγηση αποτελεί εξειδικευμένη πίστωση και διατίθεται για συγκεκριμένο σκοπό και ως εκ τούτου είναι αντίθετη με τη φιλοσοφία του Υπουργείου και του νομοθέτη.

Η δημοτική αρχή για ακόμη μια φορά έδειξε να ζει σε άλλη εποχή και να μην έχει σχέση με την πραγματικότητα, να μη την συνταράσσουν οι τραγικές περιστάσεις, να μη την συγκινούν τα προβλήματα των δημοτών, να αδιαφορεί για τις συνέπειες, ενώ έπρεπε ήδη να είχε διαθέσει τα χρήματα αυτά για προστασία από την πανδημία και την στήριξη της κοινωνίας.

Στην εξαιρετικά ιδιόμορφη αυτή συγκυρία όλοι οφείλουμε να παραμείνουμε υγιείς αλλά και ψύχραιμοι, προκειμένου να συνεχίσουμε να δρούμε συντεταγμένα με αλληλεγγύη και ένταση στη φροντίδα των συνανθρώπων μας που τώρα μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.

Η Δύναμη Δημιουργίας από το θεσμικό ρόλο της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ έχει καταθέσει μια σειρά από προτάσεις για τη στήριξη των δημοτών, οι οποίες δεν έγιναν αποδεκτές από την δημοτική αρχή.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στις 24/11 η αρχηγός της παράταξής μας κατέθεσε μια σειρά από προτάσεις που είναι απαραίτητες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις έκτακτες και απρόβλεπτες συνθήκες, με μέριμνα προς όλους τους συμπολίτες μας .

Κάποιες από αυτές είναι :

  • Προμήθεια από τον δήμο rapid-test, εγκεκριμένων από το Υπουργείο Υγείας με τα συγκεκριμένα χρήματα του Υπουργείου Εσωτερικών
  • Ενέργειες για την επίσκεψη κλιμακίων του ΕΟΔΥ με εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές, σε όλες τις δημοτικές ενότητες, για την πραγματοποίηση δωρεάν covid test, με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη.
  • Αλλαγή του καθεστώτος της μερικής απασχόλησης των καθαριστριών των σχολικών μονάδων σε πλήρη απασχόληση και κάλυψη των δαπανών από την επιχορήγηση (ΥΠΕΣ).
  • Πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού με συμβάσεις ειδικοτήτων ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών από τον ΔΟΚΟΠΑΠ για στήριξη των δημοτών που έχουν ανάγκη.
  • Εξεύρεση τρόπου παροχής δωρεάν ηλεκτρονικών υπολογιστών σε μαθητές που στερούνται τη δυνατότητα αυτή και άλλες προτάσεις.

Η δημοτική αρχή σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές όφειλε να δείξει την κοινωνική ευαισθησία της και το κοινωνικό της πρόσωπο , να αναλάβει δράση για την προστασία των δημοτών και της κοινωνικής και οικονομικής ζωής τους και να αποδείξει ότι ο Δήμος είναι και μηχανισμός προστασίας, πρόνοιας και συνδρομής προς τους δημότες που έχουν ανάγκη.

Δυστυχώς όμως, φαίνεται ότι για μια ακόμη φορά, δεν πρέπει να περιμένουμε προτάσεις και δράσεις από την Δημοτική Αρχή. “Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”. Οι καιροί όμως δεν περιμένουν και τα γεγονότα την ξεπερνούν.

Ας ευχηθούμε, οι συνέπειες να μην είναι ολέθριες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ /ΜΕ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ
Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ