Αρχική Ν. Αχαΐας Μητρόπολη της ενδοοικογενειακής βίας η Πάτρα – Το 75% των θυμάτων στην...

Μητρόπολη της ενδοοικογενειακής βίας η Πάτρα – Το 75% των θυμάτων στην πόλη είναι γυναίκες – Κακοποίηση και ανδρών

Σε ένα από τα αστικά κέντρα της χώρας στα οποί τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια του μέτρου της καραντίνας “ευδοκιμεί” η ενδοοικογενειακή βία, έχει καταγραφεί η Πάτρας.

Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούν τα επίσημα στοιχεία και καταγραφές της αστυνομικής διεύθυνσης Αχαΐας από το 2017 μέχρι και σήμερα.

Σε ότι αφορά στους τελευταίου 9 μήνες του 2020, στους οποίους εμπεριέχονται και οι μήνες της πρώτης καραντίνας έχουν καταγγελθεί 145 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

Το πρώτο τετράμηνο του 2020 που εμπεριέχει και το δίμηνο της πρώτης καραντίνας καταγράφηκαν 70 περιστατικά εκ των οποίων τα 57 αφορούν σε γυναίκες το 1 σε παιδί και 12 με θύματα άνδρες.

Να σημειωθεί ότι στα ίδια επίπεδα κυμάνθηκαν οι περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, το ίδιο διάστημα του 2019 όπου επίσης καταγγέλθηκαν 70 περιπτώσεις με τις 61 από αυτές να αφορούν σε κακοποίηση γυναικών, 3 περιπτώσεις σε παιδιά και 6 σε κακοποίηση ανδρών.

Οι αριθμοί σε ότι αφορά τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας από το 2017 μέχρι και σήμερα τρομάζουν καθώς το φαινόμενο παρουσιάζει συνεχώς αυξητική τάση.

Το 2017 καταγράφηκαν 176 περιστατικά, το 2018 τα περιστατικά ήταν 180, το 2019 ξεπέρασαν τα 200, φτάνοντας τα 222 .

Να σημειωθεί πως τόσο στην Πάτρα όσο και στο Αγρίνιο και τον Πύργο η ΕΛ.ΑΣ. έχει θέσει σε λειτουργία ειδικό γραφείου, το οποίο έχει ως αντικείμενο την διαχείριση των περιστατικών και την πλήρη στήριξη σε όλα τα επίπεδα των ατόμων που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

patrastimes.gr