Αρχική Eπικαιρότητα Παρότι το 2020 τα αυτοκίνητα ήταν σε μερική ακινησία, θα πληρώσουμε όλο...

Παρότι το 2020 τα αυτοκίνητα ήταν σε μερική ακινησία, θα πληρώσουμε όλο το ποσό των τελών

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας 2021 αλλά φέτος παρότι τα αυτοκίνητα βρίσκονται σε μερική ακινησία, οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν όλο το ποσό.

Αναρτήθηκαν στο taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας 2021. Η παράταση θεωρείται δεδομένη, όπως γίνεται άλλωστε κάθε χρόνο ωστόσο, φέτος θα τελεστεί μία «αδικία». Εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα κληθούν να πληρώσουν το 100% για τα τέλη κυκλοφορίας 2021 ενώ τα οχήματά τους βρίσκονται σε μερική ακινησία.

Μη εξετάζοντας ότι οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες λόγω πανδημίας, το υπουργείο Οικονομικών θα έπρεπε να μεριμνήσει για εκπτώσεις στα τέλη κυκλοφοριάς 2021 λόγω… μη κυκλοφορίας στην καραντίνα.

Θα ήταν ένα μέτρ δίκαιο η έκπτωση στα τέλη κυκλοφορίας 2021 και θα έβρισκε σύμφωνους όλους τους πολίτες. Δεν γίνεται τα οχήματα να είναι σχεδόν κλειστά στο γκαράζ για 3 μήνες το 2020 και το 2021 οι ιδιοκτήτες να πληρώνουν το 100% του ποσού. Τι και αν χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους πλέον, ελέω και τηλεργασίας, μια φορά τη βδομάδα για να πάνε σε ένα κοντινό σούπερ μάρκετ.

Τα τέλη κυκλοοφορίας θα είναι τα ίδια με πέρσι και ήδη έχουν ανέβει στο Taxisnet. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τρόπους για να τα πληρώσετε από τον καναπέ του σπιτιού σας χωρίς κόπο.

Πώς θα πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας από τον καναπέ σας

Υπάρχουν δύο τρόποι για να τυπώσετε το ειδοποιητήριο:

-Για να εντοπίσετε το ειδοποιητήριο κάνοντας χρήση των κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet κάνετε κλικ στην ιστοσελίδα www.aade.gr/polites/ohimata/teli-kykloforias-me-kodikoys-taxisnet

-Για να εντοπίσετε το ειδοποιητήριο χωρίς να κάνετε χρήση των κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet, χρησιμοποιείτε τη διεύθυνση www.aade.gr/polites/ohimata/teli-kykloforias-horis-kodikoys-taxisnet

Και το ειδοποιητήριο της ΑΑΔΕ είναι προσαρμοσμένο στην… καραντίνα. Το ειδοποιητήριο έχει έναν QR Code. Σκανάροντας αυτό τον κωδικό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη από το κινητό τους, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Εκτός από το κινητό, το QR Code μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την πληρωμή στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών. Ο στόχος είναι να αποφευχθεί η επίσκεψη στα καταστήματα των τραπεζών και των ταχυδρομείων.

Προηγούμενο άρθροΠαίρνει εξιτήριο ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος
Επόμενο άρθροΑνατροπή με τις πανελλήνιες 2021, εντός του μήνα ξεκινούν οι δηλώσεις συμμετοχής