Αρχική Eπικαιρότητα Σερβία: Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες – Την Κυριακή η κηδεία του Πατριάρχη...

Σερβία: Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες – Την Κυριακή η κηδεία του Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίου

Τριήμερο πένθος κηρύχτηκε στη Σερβία για τον θάνατο του Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίου από κορονοϊό. Η κηδεία του προκαθήμενου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος εκοιμήθη σήμερα το πρωί, σε ηλικία 90 ετών, από επιπλοκές που προκάλεσε ο κορονοϊός. Οι καμπάνες στους ορθόδοξους ναούς στη Σερβία χτυπούν πένθιμα ενώ από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο θάνατος του χιλιάδες πιστοί προσέρχονται για να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη του.

Σερβία: Η μάχη με τον κορονοϊό και η συγκίνηση…
Ο Πατριάρχης Ειρηναίος έδινε μάχη με το κορονοϊό από τις 4 Νοεμβρίου, όταν βρέθηκε θετικός στον ιό και εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου. Η κατάσταση της υγείας του μέχρι προχθές ήταν σταθερή και δεν ενέπνεε ανησυχία. Εχθές ωστόσο παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και ο Πατριάρχης διασωληνώθηκε. Παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών, μεταξύ των οποίων ήταν και Ρώσοι γιατροί που έφτασαν ειδικά γι’ αυτόν τον λόγο στη Σερβία, ο Πατριάρχης Ειρηναίος δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή και κατέληξε, σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν, στις 7:07 τοπική ώρα, το πρωί.

Καθήκοντα πατριάρχη μέχρι την εκλογή νέου προκαθημένου της σερβικής Εκκλησίας θα ασκεί ο αρχαιότερος σε ηλικία ιεράρχης, που είναι ο μητροπολίτης Βοσνίας, Χρυσόστομος.