Αρχική Eπικαιρότητα Κορονοϊός: Αρνητικός ο Μητσοτάκης, προληπτικά στη ΜΕΘ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Κορονοϊός: Αρνητικός ο Μητσοτάκης, προληπτικά στη ΜΕΘ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεβλήθη σε τεστ και είναι αρνητικός. Δεν χρειάζεται καραντίνα, λέει το περιβάλλον του. Προληπτικά στη ΜΕΘ ο κ. Ιερώνυμος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στις 14 του Νοέμβρη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με τον Μακαριώτατο να ελέγχεται μοριακά και να βρίσκεται θετικός στον κορονοϊό την περασμένη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου. Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης υπεβλήθη σε τεστ και είναι αρνητικός.

«Η Κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου. Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον Αρχιεπίσκοπο. Πριν τη συνάντηση είχε προηγηθεί τεστ COVID-19 το οποίο ήταν αρνητικό και για τον Πρωθυπουργό και για τον Αρχιεπίσκοπο. Ο Πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο έλεγχός του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, θα μπει προληπτικά στη ΜΕΘ του νοσοκομείου αναφοράς της πρωτεύουσας. Ο Αρχιεπίσκοπος, 82 ετών, ο οποίος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στο rapid test όσο και στον μοριακό έλεγχο, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/11 μετά την εμφάνιση ήπιων συμπτωμάτων.

Ο εκπρόσωπός του κ. Χάρης Κονιδάρης δήλωσε ότι ο Μακαριώτατος δεν έχει κάποια ιδιαίτερα ζητήματα υγείας και χθες εμφάνισε πυρετό 37,7. Σημείωσε εξάλλου, ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του, υπογραμμίζοντας την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών Αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής» τόνισε στο μήνυμά του μέσα από τον Ευαγγελισμό ο Μακαριώτατος.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ