Αρχική Ν. Κορινθίας Γ.Λούκος : ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Γ.Λούκος : ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τότε που ανέλαβε τις τύχες του τόπου η νεα δημοτική αρχή και το αποτέλεσμα – όχι για εμενα, αλλά για τους δημότες – δεν θεωρείται καθόλου καλό, θα έλεγα απογοητευτικό.
Θα αναγνωρίσω ότι η πανδημία παίζει μεγάλο ρόλο. Αλλά όχι όπως το εμφανίζει η σημερινή διοίκηση. θεωρώ ότι χωρίς την πανδημία θα φαινόταν ακόμα πιο ξεκάθαρα η γύμνια της και η έλλειψη προτάσεων και οράματος. Εύχομαι ειλικρινά αυτή η δημοτική περίοδος να μην χαρακτηριστεί ως η περίοδος της εξαφάνισης και της πλήρους απραξίας. Έχω πει κατά καιρούς δημόσια ότι ήδη η δημοτική αρχή περνάει κρίση. Και είναι πάρα πολύ νωρίς για τέτοια μεγάλη κρίση. Από τώρα κουράστηκαν; Δεν ήταν έτοιμοι να διοικήσουν, δεν είχαν πρόγραμμα και όραμα, απλά δημιουργήθηκε ένα «μπουλούκι», με εντελώς διαφορετικές πολιτικές-κοινωνικές-αφετηρίες, . Αυτό φαίνεται από πάρα πολλά πράγματα.
Ενδεικτικά θα πω μικρά παραδείγματα. Έχουν τεράστια θέματα ασυνεννοησίας, διότι δεν λειτουργούν συλλογικά, αλλά σε παρέες… με μέγιστο τα τρία άτομα, άντε τα τέσσερα. Δεν μιλούν μεταξύ τους. Ο εγωισμός, η αυτοπροβολή και ο «εαυτούλης» βρίσκεται καθημερινά στην ημερήσια διάταξη από ορισμένους.
Δεν διαθέτουν την εμπειρία του Δήμου για να βάλουν τα χέρια στην φωτιά. Κανένας τους δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας π.χ. προβλήματα καθημερινότητας καθαριότητας πολιτισμού, αθλητισμού, κλπ. Αυτή η ασυνεννοησία θα συνεχίζεται όσο περνούν οι μέρες…