Αρχική Eπικαιρότητα Δύο βρέφη ηλικίας 10 και 22 μηνών νοσηλεύονται με Covid-19

Δύο βρέφη ηλικίας 10 και 22 μηνών νοσηλεύονται με Covid-19

Βρέφος ηλικίας 10 μηνών νοσηλευόμενο για σοβαρό γαστρεντερικό πρόβλημα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης διαγνώστηκε θετικό στον κορονοϊό. Θετικοί στον κορονοϊό, πλην όμως ασυμπτωματικοί, διαγνώστηκαν και οι γονείς του παιδιού.

Αργά χθες το βράδυ της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου κρίθηκε αναγκαία η αεροδιακομιδή του βρέφους στην Αθήνα προκειμένου η περίπτωσή του να αντιμετωπιστεί από γιατρό εξειδικευμένο στο συγκεκριμένο βρεφικό γαστρεντερικό πρόβλημα.

Η πτήση του ΕΚΑΒ προς τη Μυτιλήνη πραγματοποιήθηκε κάτω από κακές καιρικές συνθήκες, αλλά τελικά η αεροδιακομιδή τόσο του βρέφους όσο και της συνοδού μητέρας δεν πραγματοποιήθηκε λόγω αντικειμενικών προβλημάτων που δεν σχετίζονται με το σύστημα υγείας.

Ας σημειωθεί ότι τόσο το βρέφος όσο και η ασυμπτωματική θετική στον κορονοϊό μητέρα επρόκειτο να μεταφερθούν σε ειδική κάψουλα. Το βρέφος παραμένει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και νοσηλεύεται.

Το δεύτερο βρέφος ηλικίας 22 μηνών μεταφέρθηκε από τις Σέρρες στη Θεσσαλονίκη, όπου και εισήχθη με Covid-19, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, στις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου.

Το βρέφος φέρεται να έχει σοβαρά συμπτώματα, αλλά γιατροί και νοσηλευτές κατάφεραν να αποφύγουν τη διασωλήνωσή του.

Σύμφωνα με δηλώσεις νοσηλεύτριας της παιδιατρικής πτέρυγας, στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο νοσηλεύονται ακόμα έξι παιδιά με κορονοϊό.