Αρχική Eπικαιρότητα Δώρο Χριστουγέννων: Απευθείας στους λογαριασμούς των εργαζομένων από το κράτος και με...

Δώρο Χριστουγέννων: Απευθείας στους λογαριασμούς των εργαζομένων από το κράτος και με βάση τις αναστολές

Δώρο Χριστουγέννων: Στους λογαριασμούς των εργαζομένων θα καταβληθεί απευθείας η αναλογία του δώρου Χριστουγέννων από τις αντίστοιχες ημέρες που οι εργαζόμενοι ήταν σε αναστολή ή είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Παράλληλα παρατείνεται μέχρι 30 Ιουνίου 2021 η ετήσια άδεια του 2020.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους θα υπολογιστεί βάσει του πραγματικού καταβαλλόμενου μισθού και θα καταβληθεί από τις επιχειρήσεις-εργοδότες στις 21/12 σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Η αναλογία του δώρου που αντιστοιχεί στις μέρες κατά τις οποίες η σύμβαση των εργαζομένων ήταν σε αναστολή ή οι εργαζόμενοι είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» θα καταβληθεί από το Κράτος απευθείας στους εργαζόμενους μέσω του «Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ».

Παράλληλα με διάταξη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που μπαίνει σήμερα στις Επιτροπές της Βουλής, προβλέπεται χορήγησης έκτακτης και εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους οι οποίοι επλήγησαν από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης λόγω πανδημίας. Το κονδύλι για έκτακτη αυτή ενίσχυση θα καλυφθεί από τις εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας των παραπάνω επιστημόνων.
Επίσης, με τροπολογία που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας προβλέπεται η δυνατότητα μεταφοράς της ετήσιας κανονικής άδειας των εργαζομένων στο επόμενο έτος.

Ειδικότερα, εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή από το Μάρτιο του 2020 και συνεχίζουν να τελούν σε αναστολή αδιαλείπτως ή τίθενται σε αναστολή ανά διαστήματα μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020 μπορούν να μεταφέρουν το σύνολο ή το υπόλοιπο της ετήσιας κανονικής άδειας του έτους 2020, στο επόμενο έτος και συγκεκριμένα έως την 30η Ιουνίου 2021.