14.6 C
Corinth
Σάββατο, 20 Απρ, 2024
Super TV όλες οι εκπομπές online
Αρχική Ν. Λακωνίας Άνδρας «έκρυψε» ότι ήταν σε καραντίνα και τώρα είναι ανάστατοι ασθενείς και...

Άνδρας «έκρυψε» ότι ήταν σε καραντίνα και τώρα είναι ανάστατοι ασθενείς και συνοδοί του Νοσοκομείου Σπάρτης

Για χάρη του τώρα, βρίσκονται σε καραντίνα όλοι οι συνοδοί και ασθενείς της ουρολογικής!!!

Τις μέρες που ζούμε θα έχετε καταλάβει όλοι πως συμβαίνουν πρωτόγνωρα πράγματα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αυτό σημαίνει πως για πρώτη φορά ζούμε διάφορες καταστάσεις υγειονομικής κρίσης που πρέπει να διαχειριστούμε, αλλά όπως φαίνεται τα γεγονότα που εκτυλίσσονται εξαρτώνται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, από την ατομική ευθύνη του καθενός μας.

Μάθαμε λοιπόν, ύστερα από έγγραφη καταγγελία συνοδού ασθενή στο Νοσοκομείο της Σπάρτης, πως πριν μια εβδομάδα ένας άνδρας από το Γύθειο έκανε εισαγωγή στην ουρολογική κλινική του Νοσοκομείου Σπάρτης. Έως εδώ καλά. Οι πληροφορίες μας λένε πως αυτός ο άνδρας δεν είχε κανένα σύμπτωμα covid-19 και δεν ανέφερε στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό ότι «βρισκόταν σε καραντίνα».

«Βρισκόταν σε καραντίνα», διότι είχε βρεθεί θετική η σύζυγος του. Και όπως λέει ο κανονισμός του ΕΟΔΥ «Η καραντίνα είναι υποχρεωτική και οι πολίτες οφείλουν να παραμείνουν σπίτι ή σε άλλο χώρο τον οποίο θα υποδείξουν ως χώρο καραντίνας, μόνοι τους, για διάστημα τουλάχιστον 14 ημερών από την τελευταία τους επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα».

Οι πληροφορίες μας λένε πως ο ίδιος έκανε τεστ για τον κορωνοϊό αμέσως μετά απ΄ όταν έμαθε για την σύζυγό του και το τεστ βγήκε αρνητικό. Παρόλα αυτά, το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ αναφέρει «Η ολοκλήρωση του διαστήματος της καραντίνας είναι επιτακτική και δεν διακόπτεται, για κανένα λόγο όπως για παράδειγμα σε περίπτωση προσκόμισης αρνητικού τεστ για τον, νέο κορωνοϊό. Ο λόγος είναι διότι ο χρόνος επώασης της νόσου είναι 1-14 ημέρες από την τελευταία επαφή με το κρούσμα μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχει πιθανότητα οποιαδήποτε στιγμή το άτομο που έχει μολυνθεί να εμφανίσει συμπτώματα της νόσου και να μεταδώσει τον ιό σε άλλους ανθρώπους που θα βρίσκονται γύρω του».

Ο άνδρας αυτός όμως, είχε κάποιο θέμα υγείας ουρολογικής φύσεως και έκανε εισαγωγή πριν 7 μέρες στο Νοσοκομείο της Σπάρτης. Όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες μας, δεν ανέφερε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ότι βρισκόταν σε καραντίνα ή ότι είχε βρεθεί θετική η σύζυγος του. Επίσης δεν είχε κανένα σύμπτωμα. Έτσι νοσηλεύτηκε για 6 μέρες στην ουρολογική κλινική, στον ίδιο χώρο με άλλους ασθενείς ή μαζί με τους συνοδούς τους.

Λίγο πριν πάρει εξιτήριο, ο άνδρας – ασθενής, όπως λένε οι πληροφορίες μας, ανέβασε πυρετό και τότε οι ιατροί αποφάσισαν ως όφειλαν, να τον εξετάσουν για covid-19. Του έκαναν τεστ και αυτό βγήκε θετικό!

Τώρα η συνοδός ασθενή στην ουρολογική κλινική, αναφέρει χαρακτηριστικά στο mail – καταγγελία που μας έστειλε: «σε θαλαμο που βρεθηκε θετικος σε κοβιντ ασθενης απο το γυθειο ηταν και αλλοι ασθενεις αναμεσα σε αυτους και ο παππους μου….ο ασθενης απο το γυθειο εκρυψε οτι η γυναικα του ηταν θετικη και εισηχθει και νοσηλευοταν επι 6 μερες στην ουρολογικη…διπλα σε δικους μας ασθενεις…μας στειλαν σε καραντινα…ποιος φταιει; αν μας εχει κολλησει ολους επειδη ηταν ανευθυνος, (γνωριζε οτι νοσει η συζηγος του και το εκρυψε), ποιος θα μας αποζημιωσει;;;».