Αρχική Eπικαιρότητα Κυριάκος Βελόπουλος: Η βυθιζόμενη γέφυρα της Ίσθμιας Κορινθίας χρήζει άμεσης επισκευής

Κυριάκος Βελόπουλος: Η βυθιζόμενη γέφυρα της Ίσθμιας Κορινθίας χρήζει άμεσης επισκευής

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,
Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από κατοίκους της Ίσθμιας, στην Κόρινθο, καθώς και από τοπικά δημοσιεύματα ηλεκτρονικού τύπου, της 26 ης Οκτωβρίου 2020, από τη μια μόνο γέφυρα και με εκ περιτροπής κυκλοφορία των δύο ρευμάτων κινούνται, εδώ και ένα χρόνο, τα αυτοκίνητα στην βυθιζόμενη γέφυρα της Ίσθμιας. Αιτία είναι το γεγονός της προσάραξης ενός πλοίου πάνω στην βυθιζόμενη γέφυρα, τον περασμένο Νοέμβριο, αφού, λόγω βλάβης, η γέφυρα δεν κατέβηκε εντελώς. Παρόλο που έγιναν οι ενδεδειγμένες προσπάθειες, προκειμένου, μέσω διαγωνισμού, να αποκατασταθεί η ανωτέρω βλάβη και να επισκευαστεί η ζημιά, εντούτοις, η κατάσταση παραμένει η ίδια, παρά την παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Προτίθεσθε να αναλάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προς επίσπευση των διαδικασιών επισκευής της γέφυρας της ΄Ισθμιας Κορινθίας;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Δείτε το ρεπορτάζ του Korinthostv.gr.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Θύμιος Σακελλαρίου μιλάει στο Korinthostv.gr και εκφράζει την ανησυχία του.

Από την μία γέφυρα και με εκ περιτροπής κυκλοφορία των δύο ρευμάτων κινούνται εδώ και ένα χρόνο τα αυτοκίνητα στην βυθιζόμενη γέφυρα της Ισθμίας. Αιτία το γεγονός της προσάραξης ενός πλοίου πάνω στην βυθιζόμενη γέφυρα, τον περασμένο Νοέμβριο, αφού λόγω βλάβης η γέφυρα δεν κατέβηκε εντελώς.

O διαγωνισμός έγινε τον περασμένο Μάιο, αμέσως μετά την λήξη της καραντίνας, ωστόσο κατέστη άγονος. Επρόκειτο να επαναληφθεί τον Ιούλιο, αλλά και εκεί οι αλλαγές στην διοίκηση προκάλεσαν νέες καθυστερήσεις, αφού δεν κατέστη δυνατόν να γίνει Διοικητικό Συμβούλιο. «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι».

Προηγούμενο άρθροΠως θα εξυπηρετούνται οι πολίτες το διάστημα από 11-11-2020 έως 30-11 στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Επόμενο άρθροΈγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Οι κάμερες «πρόδωσαν» τους ανήλικους δολοφόνους – Η εικόνα-σοκ στο διαμέρισμα