Αρχική Περ. Πελοποννήσου Οι έμποροι της Πελοποννήσου για την απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών στα σούπερ...

Οι έμποροι της Πελοποννήσου για την απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών στα σούπερ μάρκετ

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εμπορίου Πελοποννήσου, σχολιάζει την απόφαση του υπουργείου ανάπτυξης και επενδύσεων για τον περιορισμό πώλησης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και την απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ, για το διάστημα, που είναι κλειστά τα εμπορικά μαγαζιά.

Η ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:

«Η σημερινή απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για περιορισμό πώλησης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης και απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών -όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια και βιβλία- από τα σούπερ μάρκετ και τις υπεραγορές τροφίμων, για όσο διάστημα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα, αποτελεί ηθική δικαίωση των προσπαθειών μας.

Από το πρώτο κιόλας lockdown η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) είχε αφουγκραστεί την αγωνία των μελών της και είχε επισημάνει από τις 14 Απριλίου με επιστολή της (αρ. πρωτ. 12453) αλλά και με σειρά διαδοχικών παρεμβάσεων προς τα αρμόδια υπουργεία την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης για να σταματήσουν οι πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.

Μάλιστα, μόλις την περασμένη εβδομάδα στις 5 Νοεμβρίου (αρ. πρωτ. 12698) είχε επανέλθει με νέα επιστολή προς τις ηγεσίες των Υπουργείων, ώστε να παρθεί απόφαση το συντομότερο δυνατόν.

Μέσα στην δίνη της πανδημίας και στην γκρίζα περίοδο που διανύουμε, η ικανοποίηση του αιτήματός μας αποτελεί ανακούφιση σε αυτή την αδικία που είχε προκύψει εις βάρος των εκατοντάδων επιχειρηματιών μελών μας.

Η κυβέρνηση έστω και τώρα κατάλαβε το δίκαιο του αιτήματός μας και υιοθέτησε την πρότασή μας».

Προηγούμενο άρθρο“Συναγερμός” για τα 2384 νέα κρούσματα – Τραγικό ρεκόρ, 41 νεκροί σε 24 ώρες
Επόμενο άρθρο“Γιαλαντζί” lockdown στην Αθήνα με… μποτιλιάρισμα (βίντεο)